Vainagu pīšanas darbnīca

22.jūnijā plkst. 19.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā norisināsies vainagu pīšanas darbnīca.

Jāņi un Līgo ir latviešu tautas lielākie un tradīcijām bagātākie gadskārtas svētki, kurus visas paaudzes un visas sabiedrības grupas svin vasaras saulgriežu laikā. Jāņu dienai ir tāds spēks un svētums, ka zālēm, kas šajā dienā lasītas, esot lielas un brīnišķīgas īpašības, kas dziedina, pasargā no slimībām un ienes mājās svētību, mīlestību un saticību.

Viena no būtiskākajām Jāņu tradīcijām ir pīt vainagus. Sievietēm vainagi tiek pīti no pļavu ziediem, savukārt vīriešiem vainagus darina no ozola lapām. Pie Jāņu zālēm pieder gandrīz visi lakstaugi - madaras, nārbuļi, pīpenes, rudzupuķes, debestiņas, pīlādžu lapas, papardes, āboliņš un citi augi, kurus dabā var salasīt.

 

• Uz parka deju grīdas varēs mācīties darināt Jāņu vainagus;

• Veidot ziedu pušķus no pļavu ziediem, un noformēt svētku galdu;

• Neliels teorētisks ieskats par Jāņu ziediem, to burvju spējām un maģiskām īpašībām

 

Biļetes EUR 4.00 pieejamas Kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācija centrā, "Biļešu paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

 

* Pasākums norisināsies, ievērojos visas sanitārā protokola normas;

* Pasākuma programma un norises vieta (sliktos laika apstākļos, pasākums var tikt pārcelts uz iekštelpām) var nenozīmīgi mainīties, ņemot vērā dažādus apstākļus. 

 

Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml.

 
Нет предстоящих мероприятий