Saulgriežu nakts maģija

“Saulgriežu nakts maģija”
2020.gada 20.jūnijā
Rubeņu kalna pļavās kopā ar Vītolu ģimeni un Ingu Karpiču
Klāt saulgriežu nakts, kad stilizēto tautastērpu zīmols MAYRA, kopā ar harizmātisko Vītolu ģimeni, aicina piedzīvot visīstākās saulgriežu nakts tradīcijas visai ģimenei jaunajā „Rubeņu kalna pļavu” brīvdabas skatuvē.
Vasaras saulgrieži, Jāņi... Šis ir laiks, kad daba piedzīvo savu vislielāko aktivitāti, kad tā mums spēj sniegt daudz spēka. Laiks, kad daba ir visenerģētiskākā, laiks, kad daba pilnbriedā, un cilvēks un daba saplūst vienotā veselumā. Šie svētki ir laiks, kad smelties mūsu senču zināšanas, izjust savu piederību dabai, kā arī gūt spēkus un enerģiju visai vasarai un gadam.
Īsi pirms Līgo svētkiem, 20. jūnijā, Rumbulā, jaunajā “Rubeņu kalna pļavu” brīvdabas skatuvē tiks rīkots pasākums visai ģimenei - “Saulgriežu nakts maģija”. Pasākums sāksies jau 19.00 un ilgs līdz pat 1.00 naktī ar visdažādākajām tradīcijām un svētku nodarbēm. Caur gadsimtiem atstātas senču gudrības maģiskajā un spēcinošajā Jāņu laikā būs interesantas gan maziem, gan lieliem svētku dalībniekiem. Dabīgi, sirsnīgi, daudzbalsīgi, nelokāmi un stingri savos uzskatos un vērtībās, ar dažādu mūzikas instrumentu pielietojumu un savu, sev vien raksturīgu izpildīšanas manieri – Vītolu ģimene saulgriežus sagaidot gan uzdziedās kopā ar atnākušajiem, gan iemācīs dažu dziesmu no sava lielā dziesmu pūra. Kopā ar Vītolu ģimeni, uzstāsies arī Inga Karpiča ar koklēm.
Jau no 19.00 Ingas Karpičas un Vītolu ģimenes dziedājuma pavadījumā, katrs varēs pīt vainagus jeb kroņus, vijas, jeb ozolu vainagus, veidot Pūdeli, ko vīri saliek un meitas pušķo, pušķot ugunskuru, kur katram jāpieliek kāds ziediņš.
No 21.00 Vītolu ģimenes vadībā kopīgi svinēsim saulgriežu tradīcijas - Jāņu bērnu sasaukšanu, Jāņa tēva un Jāņa mātes godināšanu, Jāņu daudzināšanu un pušķošanu, lielo apļu dziesmas un dejas, pūdeles iedegšanu, saules pavadīšanu un lielā ugunskura aizdegšanu, ziedošanu ar ugunskura dziesmām. Jāņu sadanci, vainagu rituālu, buramdziesmām, zīlēšanu.
Lai radītu vēl piepildītāku svētku sajūtu, pasākuma rīkotāji aicina apmeklētājus vilkt mugurā tautastērpus vai stilizētos mūsdienu tautastērpos. Uguns rituālam neaizmirsīsim mājās pērnos Jāņu vainagus, jo nu tie savākuši visu cauri gadiņam, ar godu sadedzināmi, radot vietu jaunam brīnumu laikam.
Bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas.
Svētki notiks 20.jūnijā no plkst.19, Rubeņu kalna pļavu brīvdabas skatuvē, „Ārijas”, Rumbula, Bitenieku ielā.

 
Нет предстоящих мероприятий