LE CHEMIN. Franču Gypsy jazz. Ineta Rudzīte un “Bague Duo”

Dziedātāja Ineta Rudzīte un ģitāristu duets  “Bague Duo”, kurā apvienojušies ģitāristi Ēriks Upenieks un Aivars Hermanis, piedāvā franču Gypsy jazz programmu “Le Chemin”. Dziedātājas Inetas Rudzītes veidotās koncertprogrammas jau labu laiku nav iedomājamas bez franču dziesmām jeb šansoniem. “Franču šansons ir viens no iemesliem, kādēļ apgūstu šo skanīgo valodu. Šim žanram ļoti svarīgs ir saturs, vārdi. Izpildītājam emocionāli jābūt tur iekšā, jārada personīgs pārdzīvojums. Man patīk mūzikā runāt par galvu reibinošu un nelaimīgu mīlestību, skaistu satikšanos, arī skumju šķiršanos, par dzīves mirkļiem, kas tuvi un pazīstami ikvienam.”

“Bague Duo” ir divu virtuozu ģitāristu duets,  kurā apvienojušies izcili meistari: Aivars Hermanis un Ēriks Upenieks. Ineta Rudzīte ar Ēriku Upenieku  jau daudzus gadus muzicējuši kopā. Ēriks rakstījis Inetai dziesmas, abi kopā dziedājuši pat duetā. Ar Aivaru Hermani iepazinušies festivālā “Bildes”, kad arī visiem kopā radusies doma izveidot muzikālu programmu, kurā skanētu Gypsy jazz stila mūzika.

Franču dziesmas jeb šansona vēsture, kā zināms, aizsākusies tālajos viduslaikos. Dziesmas labprāt dziedāja gan karaļa galmā, gan parastā tauta uz ielām. Savukārt, pagājušā gadsimta 30. gados, kad uz mūzikas skatuves savu vietu iekaroja džezs, rumāņu izcelsmes ģitārists Django apvienoja abus žanrus un radās čigānu džeza stila mūzika jeb Gypsy jazz. Popularitāti tas iemantoja Francijā otrā pasaules kara laikā. “Ļoti labprāt spēlējam šādu mūziku, tā mums visiem ir tuva sirdij, tāpēc arī dziesmas nāk viegli. Ceram, ka klausītāji un skatītāji to noteikti sajutīs,” tā mūziķi.

Programmai dots nosaukums “Le Chemin” jeb ceļš.  Par jūtu mirkļa gaistošo burvību, par dienisķo, dramatisko, neizskaistināto dzīvi visapkārt, par ceļu, kas ejams gan kopā, gan katram savs. Koncertprogramma veidota kā muzikāls  stāstu ceļojums, īpaši piedomājot par atmosfēru un vēstījuma noskaņu. Programmā iekļautas gan visiem zināmās franču dziesmas: “Le Champs elysee”, “La vie en rose”, arī Karlas Bruni izpildītā “Quelqu’un ma dit”, dziesma no multfilmas “Ratatoulee Le festin” un, protams, “Gypsy jazz”.

GORS Kultūras vēstnieku programmas dalībniekiem biļetes ar 10% atlaidi, veicot pirkumu kasēs vai Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmas klienta profilā. Kasēs lūgums uzrādīt karti pirms pirkuma veikšanas.
 
Kamēr pastāv ‘Covid-19’ izplatības mazināšanai noteiktie ierobežojumi pasākumu apmeklēšanā, biļetes uz pasākumiem jāiegādājas KATRAM apmeklētājam neatkarīgi no vecuma. Bērni līdz 7 gadu vecumam var netikt ielaisti. Tāpat ierobežojumu dēļ pagaidām nevaram nodrošināt arī bērnistabas darba atsākšanos. Paldies par sapratni!
 
Informējam, ka pasākuma laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā u.tml.
 
Ja Jūs nevēlaties tikt fotografēts vai filmēts, Jums ir tiesības pieprasīt, lai šādas darbības attiecībā uz Jums netiek veiktas. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, sazinoties ar personas datu apstrādes pārzini – SIA “Austrumlatvijas koncertzāle” administrāciju klātienē, Rēzeknē, Pils ielā 4; zvanot 646 33303 vai rakstot [email protected].

 
Нет предстоящих мероприятий