Пасхальный онлайн концерт. Бах, Дебюсси, Бетховен, Осокин и Осокин

 Reaģējot uz valstī un pasaulē ieviesto ārkārtas stāvokli un uz nenoteiktu laiku apturēto kultūras iestāžu darbību, Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” saviem klausītājiem piedāvā baudīt Lieldienu koncerta tiešraidi. Programmā – trīs mūzikas dižgaru – Johana Sebastiāna Baha, Kloda Debisī un Ludviga van Bēthovena – skaņdarbi, kurus uz klavierēm atskaņos izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins. Svētku koncerta tiešraide no Liepājas koncertzāles tukšās skatītāju Lielās zāles būs skatāma Klusajā sestdienā, 11. aprīlī plkst. 18.00. 

Liepājas koncertzāle aicina skatīties pasaulē pieprasītā latviešu pianista Andreja Osokina Lieldienu koncerta tiešraidi no “Lielā dzintara” Lielās zāles. Pianists uzstāsies ar īpašu, tieši šim Lieldienu laikam sagatavotu programmu. Koncerts tiks atklāts ar vienu no visu laiku izcilākajiem vācu komponistiem –  Johanu Sebastiānu Bahu un viņa slavenajiem skaņdarbiem Largo no Klavesīnkoncerta faminorā un Korāļprelūdiju "Es saucu Tevi, Kungs Jēzu Kristu". Turpinājumā – pavasara vēstnesis, ievērojamais franču komponists Klods Debisī ar trīs skaņdarbiem no cikla “Estampi” un poētisko Mēnessgaimu no Bergamas svītas. Koncerta noslēgumā – dižā vācu klasiķa, šī gada jubilāra Ludviga van Bēthovena viens no lielākajiem meistardarbiem – "Apasionāta" – 23. klaviersonāte faminorā, op. 57. Savukārt pirms koncerta (plkst. 18.00) visiem būs iespēja klausīties nelielu sarunu ar Andreju Osokinu par gaidāmo svētku programmu.

Svētku koncerta filmēšana notiks tukšā skatītāju zālē, ievērojot visus drošības pasākumus. Šajā sarežģītajā laikā koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieka un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb, tā saukto, dzīvokļa biļeti, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

Koncerta ilgums: aptuveni 70 minūtes

Informatīvs video: https://www.youtube.com/watch?v=S10goiU4CYY&feature=youtu.be

Andreja Osokina video ielūgums uz koncertu: https://www.youtube.com/watch?v=9sUZkPf-B9U&feature=youtu.be

Programmā: 

Pirmskoncerta sarunas ar Andreju Osokinu  (20 min) 

Johans Sebastians BAHS (Johann Sebastian Bach, 1685–1750)
Largo no Klavesīnkoncerta faminorā, BWV 1056 (Andreja Osokina pārlikums klavierēm solo)
Korāļprelūdija "Es saucu Tevi, Kungs Jēzu Kristu"
 
Klods DEBISĪ (Claude Debussy, 1862–1918)
Cikls “Estampi” (Estampes)
1. “Pagodas” (Pagodes)
2. “Vakars Granadā” (La Soirée dans Grenade)
3. “Dārzi lietū” (Jardins sous la pluie)
Trešā daļa "Mēnessgaisma" no "Bergamas svītas" 
 
Ludvigs van BĒTHOVENS (Ludwig van Beethoven, 1770–1827)
23. klaviersonāte faminorā, op. 57 (Appassionata)
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo – Presto

 

Biļetes cena: 7 eiro


Par biļešu iegādi:
Iegādājoties biļeti par 7 eiro, Jūs saņemsiet tiešraides kodu, kuru varēsiet izmantot, lai skatītos koncertu. Tiešraidi varēsiet vērot caur “Biļešu Paradīzes” vai “Lielā dzintara” mājas lapu, uzspiežot uz koncertu: Tiešraides Lieldienu koncerts. Bahs, Debisī un Bēthovens.
Lai pieslēgtos koncertam, Jums būs jāievada tiešraides kods laukumā “insert password”.
Kods ir paredzēts vienai viedierīcei.

 
Нет предстоящих мероприятий