Orķestris RĪGA. Zaļupe un kino mūzika.

Orķestris “Rīga”

Diriģents Valdis Butāns

Solists Rihards Zaļupe (sitaminstrumenti)

Koncerta moderatore Liene Jakovļeva

Programma 7. martā koncertzālē "Latvija" Ventspilī:
I daļa
- Andris Sējāns - Karavāna
- Vilnis Šmīdbergs - Simfonija pūtēju orķestrim
II daļa
- Raimonds Pauls - popūrijs no kinofimas "Vella kalpi"
- grupa "Jumprava" un Aigars Grauba (ar. V. Šmīdbergs) - mūzika kinofilmai "Rīgas sargi"
- Rihards Zaļupe - mūzika kinofilmai "Nameja gredzens" perkusijām un pūtēju koncertorķestrim

Koncertprogrammā “ORĶESTRIS “RĪGA”. ZAĻUPE UN KINO MŪZIKA” klausītājiem tiks dota iespēja dzirdēt mūziku gan no populārām kino filmām “Nameja gredzens” un “Rīgas sargi”, gan ieklausīties jaunajā, 2019. gadā izdotajā ierakstu albumā “Pašu auklētie”.

Orķestra “Rīga” repertuārā ir vairākas īpaši veidotas Latvijas filmu mūzikas versijas, no kurām šajā koncertprogrammā skanēs mūzika divām kinorežisora Aigara Graubas kinofilmām – “Nameja gredzens” un “Rīgas sargi”. Ar Roberta Rubīna un Oresta Silabrieža veidotu video atskatu atcerēsimies labākos kadrus no filmām un Orķestra “Rīga” sniegumā klausīsim kinofilmās skanošo mūziku. Īpašs būs kinofilmas “Nameja gredzens” stāsts, jo tajā orķestrim pievienosies filmas mūzikas autors Rihards Zaļupe, atskaņojot sitaminstrumentu solo partiju.

Albuma “Pašu auklētie” ieraksti notika 2019. gada maijā un jūnijā Latvijas Radio studijā diriģenta Valda Butāna vadībā. Albumā ir ieskaņoti Viļņa Šmīdberga, Jēkaba Jančevska, Ilonas Breģes un Andra Sējāna oriģināldarbi, kas sacerēti īpaši Orķestrim “Rīga”. Šī mūzika kompaktdiska formātā pie klausītājiem nonāca 2019. gada oktobrī. Koncertā klausītājiem tiks piedāvāta iespēja sastapties ar dažādu paaudžu latviešu komponistiem.

Koncerta apmeklētājiem pieejamas šādas atlaides:

  • 20% atlaide pensionāriem
  • 50% atlaide grupām, sākot no 20 personām
 
Нет предстоящих мероприятий