Ķeltu arfas sāgas - Alizbar & Ann Sannat

Savas Eiropas tūres ietvaros 1.aprīlī VEF kultūras pilī uztāsies multiintrumentālists Alizbar ar pavadošā sastāva ansambli Ann’Sannat. Balstoties uz savas pirmās viesošanās panākumiem un pateicīgo klausītāju atsauksmēm gadu atpakaļ, ansamblis uzstāsies ar īpašu ķeltu, balkānu un tuvo austrumu mūzikas programmu savā vienīgajā koncertā Baltijas valstīs!
Moldāvu un ungāru multiintrumentālists Alizbar ar ansambli Ann’Sannat, nosaukums tulkojumā no elfu valodas, kuru izgudroja Džons Ronalds Tolkiens, nozīmē «dziesmās atainotas pasakas», identificē savu oriģinālkompozīciju un improvizāciju manieri kā «mūzika-teiksma», apburoša, pilna brīnumu un maģijas dziļi asociatīva mūzika, bet klausītāji aizkustināti raksturo to kā «burvīgu ceļojumu uz fantāziju zemi»! Pietiek vien pieminēt tikai dažus no skaņdarbu nosaukumiem kā «Piemirsto sapņu pajumte », «Rūķu dziesma hobitu alā», «Salamandras sapņi», «Pasaka ārpus laika», «Saules atspulgs eņģeļa asarā», «Elfu lidojums», «Vienradža deja», un iztēle sāk zīmēt fantastiskus skatus!
Ar gadiem grupas repertuārs ir absorbējis savā daiļradē daudzu pasaules tautu muzikālās tradīcijas. Mūziķi ar prieku spēlē Besarābijas šupuļdziesmas, var atskaņot kabardīniešu tautas dziesmu, un pēc tam noimprovizēt patiesi autentisku muzikālo tēmu Transilvānijas garā. Ann’Sannat muzikantu piedurknēs un azotēs mīt tukstošiem mazītiņu elfu, viņu apavi nes pīšļu kripatiņas teju vai no visiem Eiropas ceļiem, un viņu matos iepinušās apburto lauku zāles stiebri.
Uz skatuves mūziķi darbojas ar veselu etnisku un pat ērmīgu instrumentu arsenālu, tostarp ķeltu arfa, hangs, duklars, čarango, kalimbo, boirans, sansula, domra, laute, arai-mbira, homusa, udu, okarina, kokle, diliruba, metālofons, vijole, vargāns, portatīvās ērģeles, akustiskā ģitāra, mandočello, mandola, buzuki, mandolina, mandolīnģitāra; dažādiem perkusiju veidiem, visvisādām flautām un stabulēm; blok-flauta, kavali, каļuki, кеnni, rumāņu fluers, īru lous, tins un daudziem citiem intrumentiem katram no kuriem ir sava neatkārtojama balss, sava skaņu palete … jo tieši uz šadiem intrumentiem var spēlēt pasaku elfi. Grupas Alizbar&Ann’Sannat koncertos saplūst vienkopus mūzika un burvestība, filosofija un brīnums. Tieši brīnums manāmi un nemanāmi klātesošs atrodas telpā kopā ar spurgstošām laumām, fejām, brīnišķīgām princesēm, romantiskiem bruņiniekiem, vienradžiem un klejojošiem trubadūriem un tas viss apvienojumā ar kristāldzidro sieviešu vokālu maģiskā elfu valodā.
Alizbars ir atzīts speciālists mūzikas terapijas jomā. To apliecina gan attiecīgi sertifikāti gan tūkstošiem to cilvēku atsauksmju, kas apmeklējuši individuālos vai grupu seansus. Arfas vibroakustiskās skaņas atjauno izjaukto harmoniju organismā, pārskaņo cilvēku emocionālā plāksnē, nomainot depresīvo stāvokli uz prieku. Arfas skaņas palīdz ieiet kontaktā ar personīgo būtību, pulsu un ritmu, veicinot pārvērtības un pašstrukturēšanos.
Alizbara aizvien pieaugošo popularitāti var izskaidrot ne tikai ar viņa dotību košumu un savdabību, bet arī ar to, ka mūsu pragmatiskajā laikmetā cilvēkiem nepieciešams pieskarties patiesai harmonijai. Grupas Alizbar & Ann’Sannat koncertu unikalitāte slēpjas tajā, ka tie nebeidzas pēc noliktā laikā - mūzika mudina klausītāju uz jaunradi. Alizbars tikai palaiž noslēpumaino procesu, un tālāk no koncerta cilvēki dodas ar sirdīm pilnām jaunas mūzikas, deju, dzejas rindu, gleznu, brīnišķīgu sapņu un labu darbu.
Tā ir dziedinošo sfēru, elfu, eņģeļu mūzika sauciet to kā vēlaties, bet tā atmodina DNS, dvēseles, mīlestības un gaismas mūzika, mūzika, kas dod samierināšanos ar sevi un pasauli, garīgo un radošo izaugsmi.
Cilvēki, nekļūstiet pieauguši! Tās ir lamatas! - Steidzieties uz tikšanos ar pasaku!!!

 
Нет предстоящих мероприятий