Guntara Rača jubilejas koncerts “Liepājnieku dziesmas”

Guntara Rača 55 gadu jubilejas koncerts
“Liepājnieku dziesmas”

Šogad liepājniekam, mūziķim un dzejniekam Guntaram Račam aprit 55 un, atdodot godu savai dzimtajai pilsētai, 28. martā “Liepājas Olimpiskajā centrā” notiks jubilejas koncerts, kuram dots apakšvirsraksts “Liepājnieku dziesmas”.

Guntars Račs: “ Šāds koncerts, ar šādu sastāvu un šīm dziesmām, būs tikai viens vienīgais. Un tas notiks Liepājā. Man tas ir ļoti svarīgi, jo Liepājai un tās cilvēkiem esmu pateicīgs par to, kas esmu. Spītīgs, neatlaidīgs un savu pilsētu vienmēr mīlošs muzikants. Ar liepājniekiem kopā ir sarakstītas daudzas populāras dziesmas, tagad būs iespēja tās beidzot apkopot vienā koncertā. Man arī bija svarīgi, lai uz koncertu atnāktu arī tie, kas nevar atļauties ļoti dārgas biļetes, tāpēc to cena ir no 8 eiro. Ar nepacietību gaidu šo tikšanos ar saviem draugiem un vismīļākajiem klausītājiem pasaulē.”

Koncerta nosaukums jau būtībā izsaka visu, jo divdaļīgajā koncertā skanēs dziesmas, kuras Guntars kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhileviču, Jāni Lūsēnu, Imantu Kalniņu, Tomasu Kleinu, Ivo Fominu, Gunti Veitu, un citiem, ir radījis liepājnieku grupām – “Līvi”, “Credo”, “Liepājas brāļi”, “Saldās sejas”, “Fomins & Kleins”,  Jāņa Lūsēna grupai, kā arī dziedātājiem Igo un Ivo Fominam.

Koncerts norisināsies divās daļas, un pirmajā daļā dzirdēsiet grupas “bet bet” labāko dziesmu koncertu ar paša jubilāra un viņa kolēģa Zigfrīda Muktupāvela rakstītām melodijām. Grupas sastāvā arī muzicē divi liepājnieki (Račs un Alviķis), bet Liepājas E.Melngaiļa Mūzikas vidusskolu beigušais Zigfrīds Muktupāvels tāpat vienmēr ticis pieskaitīts pie Liepājas vēju skartajiem. Koncerta otrajā daļā uzstāsies grupas “Saldās sejas”, “Līvi”, “Credo” un grupas “Liepājas brāļi” dalībnieki – Igo, Ainars Virga (Līvi), Ivo Fomins, Uldis Marhilevičs, Andris Alviķis, Jānis Narkevics Jr., Guntis Veits (Credo), kā arī Buks (Līvi), Tomass Kleins, Vilnis Krieviņš (ex. Līvi, Remix) un grobiņnieks Mārtiņš Burkevics.

Skanēs tādi hiti kā “Ozolam”, “Tikai tā”, “Kādā brīnišķā dienā”, “Es karājos tavā bizē” “Piedod man”, “Muzikants”, “Nekas jau nebeidzas” “Mīlestība ir”, “Liepājas Dzintaram”, “Nekad”, “Dieva dēls”, “Tur, aiz mākoņiem ir saule”, kā arī tieši Liepājai veltītās dziesmas “Vējš” (J.Lūsēns “Zodiaks”) un “Vējš un liepa” (Im. Kalniņš “Turaidas roze”).

Pirms un pēc koncerta jubilārs labprāt sniegs autogrāfus. Koncerta norises vietā būs iegādājamas jubilāra populārās dzejoļu grāmatas “365”, kura pēc Latvijas grāmattirgotāju asociācijas datiem ir bijusi 2017. Un 2018. gada pieprasītākā grāmata Latvijā, dzejoļu un dziesmu vārdu krājumu “Laikam laika nav”, kā arī jaunākā dzejoļu krājumu “Mīlestība ir”, kura jau desmit nedēļas turējās Latvijas lielāko grāmatnīcu pieprasītāko grāmatu sarakstos.  Iespējams, ka kāds no veltījumiem savai dzimtajai pilsētai, autora lasījumā izskanēs arī koncertā.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

 

 
Нет предстоящих мероприятий