DUETS MEDIANTE koncertprogrammā ZIEMAS KLAUSĀMSTĀSTI

Jaunā koncertprogramma “Ziemas klausāmstāsti” – vecuma ierobežojumu nepazīst. Tā, gluži kā Ziemassvētki, ir piemērota visa vecuma klausītājiem.

“Ziemas Klausāmstāsti” būs lieliska dāvana, kas turēsies ilgāk nekā vīns, izteiks daudz vairāk nekā apsveikuma kartīte un paliks labā atmiņā vēl ilgi pēc tam, kad svētku pīrāgi būs notiesāti!

 Koncertprogramma tapusi sadarbībā ar režisori Santu Tanenbergu un dzejnieci Ievu Samausku.

 Programmas kodolu veido klausāmi lasāmstāsti un dziedamstāsti par ziemu un Ziemassvētkiem. Muzikālajā audeklā esam ieauduši gan mūsu oriģinālmelodijas, gan Inga Ulmaņa, Aigara Voitišķa, Jāņa Lūsēna un citu latviešu komponistu Ziemassvētku dziesmas līdz šim nedzirdētās aranžijās.

 Mediante - ir vienīgais šāda veida ansamblis Latvijā! Mēs, divi akadēmiski izglītoti mūziķi (Zane Jankuna - vokāls, Māris Rozenfelds – akordeons), savās aranžijās nebaidāmies pludināt robežas starp žanriem un stiliem. Mediantes rokrakstā lasāms gan harmonisks akadēmisks smalkums, gan laikmetīgās mūzikas izteiksmes līdzekļi, gan džeza mūzikai raksturīgie elementi - svings, reharmonizācija un improvizācija. Mediante ir dzirkstoša vokāla un jūtīgas akordeona spēles rotaļa, kas aicina klausītāju uz brīdi atstāt aiz durvīm ikdienas rūpes un caur dziesmu izdzīvot patiesu, jautru un gaiši smeldzīgu stāstu.

 
Нет предстоящих мероприятий