Homo Novus 2019 / Balss

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Balss"

9., 10., 11. septembris no plkst. 17.00–21.00

Koncertzāle Tu jau zini Kur, Tallinas iela 10

Mākslinieks instalācijā darbosies četras stundas, apmeklētāji var ierasties jebkurā laikā un uzkavēties, cik ilgi vēlas.

Bez teksta

Biļetes – 10 eiro (7 eiro skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Ideja, realizācija, izpildījums: Tetsuja Umeda
Asistente: Elīna Valdmane

Japāņu mākslinieks Tetsuja Umeda veido performatīvas kustīgas audio instalācijas no necilām, ikdienišķām lietām un priekšmetiem, kuri viņa darbos negaidīti iegūst jaunu, ekscentrisku funkciju. Liekot lietā bagātīgu izdomu un atjautību, Umeda atdzīvina skārdenes, spaiņus, platsmasas pudeles un spuldzes, atbrīvojot tās no ierastā utilitārā pielietojuma un ļaujot lietām darboties pašām. 
Apmeklēt Umedas instalācijas ir kā ienākt maģiskā laboratorijā, kurā norit izpēte un process un gala rezultāts tiek savienots mūsu acu priekšā. Ūdens tvaikošana vai dūmu mākonis izsauc nākamo darbību, notikumi saslēdzas ķēdē, radot delikātas skaņu un tēlu ainavas, kuras cilvēks var orķestrēt, bet kuras kontrolēt nav viņa varā.

Rīgā Umeda veidos instalāciju ar 50 tukšām rīsu bundžām. Skaņa, kas rodas karsējot bundžas, sasaucas ar divus tūkstošus gadu senu rituālu, kas vēlaizvien tiek praktizēts dažās Japānas vietās. Cilvēki šādi pareģoja nākotni, ticot, ka īpatnā skaņa, kas rodas šajā procesā, ir kāda dieva balss.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2019. gada 5. līdz 13. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

http://www.homonovus.lv/programma?s=balss

 
Нет предстоящих мероприятий