Homo Novus 2019 / Hanna

Starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus"

izrāde "Hanna"

6.,7.,9. septembris plkst. 19.00, 8.septembris plkst. 15.00 un 19.00

D.FAB, Slokas iela 52

1h

Bez teksta

Biļetes – 15 eiro (10 eiro skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti)

Pēc izrādes sākuma skatītāji zālē netiek ielaisti.

Autori un izpildītāji: Asle Nīlsens, Pjotrs Pajčels, Eiriks Arturs Blekesone, Torgrims Torve, Niklass Adams, Janne Kruse, Ali Džabari, Martins Taksts, Elizabete Karmena Gmeinere, HC Gilje, Magnuss Bugge un Lorāns Ravo.
Kopproducenti: Oslo Laikmetīgās mūzikas festivāls “Ultima”, Henie Onstad Mākslas centrs, Black Box teātris.
Verdensteatret atbalsta Norvēģijas Mākslas padome un PAHN (Performing Arts Hub Norway).

"Hanna” ir leģendārās norvēģu teātra kompānijas “Verdensteatret” jaunākais darbs – izrādes, koncerta un instalācijas hibrīds, kur visa telpa tiek spēlēta kā viens polifonisks audiovizuāls instruments.

2016. gadā teātra mākslinieki pēc 10 gadiem atgriezās Mekongas upes deltā Vjetnamā. Šajā laikā kompāniju bija skārušas pārmaiņas un nebija skaidrs, vai viņi pēc gandrīz trīsdesmit gadu aktīva darba turpinās strādāt kopā. Tomēr atmiņas, novērotā ainava un savāktais materiāls iedvesmoja ķerties pie “Hannas” – izrādes, kas apvieno visu “Verdensteatret” rokrakstam raksturīgo – kinētiskas skulptūras, video un skaņas kompozīciju, un trauslumu kā vienu no elementiem, kas tur kopā “Verdensteatret” pasauli, neļaujot tai izirt.

“Hanna” ir lēna, nepārtraukti mainīga ainava, kas atgādina vietu, kurā cilvēks vai nu vēl nav ieradies, vai tieši otrādi – ir jau to pametis.

Izrāde ir piemērota skolas vecuma bērniem un jauniešiem.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā no 2019. gada 5. līdz 13. septembrim un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes. 

http://www.homonovus.lv/programma?s=Hanna

 
Нет предстоящих мероприятий