ŽŪPU BĒRTULIS - joku luga ar dziesmām

“Žūpu Bērtulis”

Joku luga ar dziesmām

 “Župu Bērtulis” ir pirmā latviešu teātra izrāde, kas uzreiz kļuva ārkārtīgi populāra un iemīļota. Tautā pat iegājās teiciens par iedzērušu vīru, kas ir “kunga prātā”, tas ir par izjokoto Žūpu Bērtuli.   Svinot latviešu teātra 150.gadskārtu, skatītājiem skatītājiem ir iespēja skatīties “Žūpu Bērtuļa” jauno, mūsdienīgo versiju -   krāšņu un atraktīvu izrādi ar Nacionālā Teātra lieliskajiem aktieriem un deju grupu.

Komēdijas “Žūpu Bērtulis” pamatā ir asprātīgs un sirsnīgs stāsts par vienkāršu vīru, kurš dzēris būdams, tapa izjokots un noticēja, ka patiešām ir lielskungs. Galvenais varonis ir sirsnīgais, naivais, bet arī dzīves aizvainotais – Bērtulis. Viņš izdzīvo daudzus visiem saprotamus pārdzīvojumus - greizsirdību,  kaislību, prāta apmulsumu bagātības un varas priekšā

Lugas saturs tikai škietami ir vienkāršs, patiesībā, tas dziļi atklāj cilvēka patieso dabu un trūkumus, kā arī sapņus un ideālus. Lai arī tā stāsta par vispārpieņemtām vērtībām, tā nav didaktiska, bet gan asprātīga un sirsnīga.

Titullomā  - Ivars Kļavinskis.

Lomās - Inga Misāne-Grasberga vai Ginta Krievkalna, Mārtiņš Brūveris,  Kristiāns Kareļins, Marģeris Eglinskis, Imants Strads vai Jānis Kirmuška, dejotāji – Kārļa Boža vadītā deju grupa.

Režisors – Ivars Lūsis, kostīmi – Danuta Ābele, mūzika – Laila Ilze Purmaliete. Lugas libreta un dziesmu tekstu autore – Elizabete Trumpe, kura to veidojusi pēc slavenā Ludviga Holberga darba, kuru savlaik latviskojis Aleksandrs Johans Stenders.

Savā laikā  par lugas iestudējumu "Mājas Viesī" tika rakstīts: "Kas vien šo kumēdiņu stāstu lasījis un pazīst, tas nekavēsies uz skatīšanos nākt" . Tieši tāpat cer arī izrādes veidotāji, ka ikvienu teātra mīli jaunais “Žūpu Bērtuļa” iestudējums ļoti iepriecinās un pacels  garastāvokli.

Piedāvā:

Jaunais Muzikālais Teātris

Kontakti: (Mob. 29473307, [email protected])

 

 
Нет предстоящих мероприятий