Mana skaistā lēdija

F. Lou un A. Dž. Lērnera mūzikla MANA SKAISTĀ LĒDIJA koncertuzvedums 2 daļās

Ilgums: 2 stundas

Diriģents – Reinis Lapa

Režisors – Juris Jonelis

Horeogrāfe – Regīna Kaupuža

Tērpu māksliniece – Baiba Litiņa

Video mākslinieki – Māris Kalve, Viktors Keino

Lomās: Katrīna Paula Felsberga, Niks Freimanis, Patriks Kārlis Stepe, Daniels Pelnēns, Gustavs Melbārdis, Jēkabs Ludvigs Kalmanis, Artūrs Biķernieks, Vanda Siliņa, Leonards Vīksne

Valodas profesors Henrijs Higinss sader ar savu draugu Pikeringu, ka spēs 6 mēnešu laikā izskolot kādu vienkāršu Londonas meiteni, puķu tirgotāju Elīzu Dūlitlu par augstākās sabiedrības dāmu. Higinss gan vēl nenojauš, kādu iespaidu jaunā Elīza atstās uz viņu pašu.

Iestudējums veidots pēc klasiskā un populārā F. Lou un A. Dž. Lērnera mūzikla „My fair lady” motīviem, M. Ķempes un L. Naikovska tulkojums latviešu valodā. Iestudējums tapis kā starpskolu sadarbības projekts, kurā iesaistīti talantīgi jaunieši no Rīgas Doma kora skolas, PIKC „Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola”, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. 2016. g. rudenī izrāde jau viesojusies Liepājas koncertzālē „Lielais Dzintars”, 2. aprīlī tiks rādīta Valmieras drāmas teātrī, bet 22. aprīlī – uz Lielās Ģildes skatuves.

Izrādes tapšanu atbalsta LR Kultūras ministrija, ASV vēstniecība Latvijā un Rīgas dome.

 
Нет предстоящих мероприятий