P.Čaikovskis - labākais no baleta GULBJU EZERS un citiem klasiskā baleta šedevriem

2022. gada 1. maijā VEF Kultūras pili un 2. maijā koncertzāli "Lielais dzintars" piepildīs klasiskā baleta svētku gaisotne. Izbaudiet pasakas par skaistām princesēm un prinčiem!

Baleta "Gulbju ezers" vēsturiskā pirmizrāde notika 1895. gadā. "Gulbju ezers" ir  izcilākā klasiskā baleta izrāde, ko radījis ģeniālais komponists P.Čaikovskis ar Mariusa Petipā un Ļeva Ivanova horeogrāfiju. Balets "Gulbju ezers"  ir stāsts par mīlestību un laimi, cīņu pret tumšajiem spēkiem, par mīlestību kā cilvēcības augstāko izpausmi. Sižeta pamatā ir iekļauta sena vācu leģenda par daiļo meiteni Odetu, kas tika pārvērsta par balto gulbi. Tikai nesavtīga mīlestība un uzticība var atbrīvot viņu no ļaunas burvestības. Romantiskais jauneklis princis Zigfrīds nokļūst pie burvju ezera, Odetā viņš saskata savu sievietes ideālu, iemīlas viņā un zvēr mūžīgu uzticību. Bet prinča sapņa īstenošanas ceļā parādās Ļaunais ģēnijs... No seniem laikiem "Gulbja ezera" romantiskie tēli saviļņo kā pieaugušos, tā arī gados jaunus skatītājus, iedvesmo dažādu valstu baletmeistarus un horeogrāfus atgriezties pie klasiskajām vērtībām. Šis pasaulslavenais darbs, kas plaši pazīstams un skatītāju iemīļots, ir kļuvis par baleta mākslas simbolu.

Mūsu piedāvātajā izrādes versijā skatītājiem tiks parādīts labākais no baleta “Gulbju ezers” un klasiskā baleta labākajās tradīcijās tiks izstāstīts aizkustinoši romantiskais stāsts par princi Zigfrīdu, Odetu un Odīliju, mīlestību un uzticību. Izrādē izcilu Eiropas baleta solistu sniegumā būs skatāms arī baleta mākslas simbols – leģendārie 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma Mariusa Petipā horeogrāfijas iestudējumi, kas ir plaši pazīstami un iemīļoti dažādās valstīs.

Kompānijas “WORLDSTARS” valdes locekle un izrādes mākslinieciskā vadītāja Olga Azizova stāsta:

„Es lepojos ar to, ka jau divpadsmit gadus kompānija „WORLDSTARS” organizē grandiozus baleta projektus četrās valstīs – Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā un Norvēģijā. Šo gadu laikā kompānijas „WORLDSTARS” rīkotie pasaules baleta zvaigžņu galā koncerti un izrādes devušas iespēju desmitiem tūkstošu skatītāju nokļūt neaizmirstamu svētku atmosfērā un ieraudzīt, ka klasiskais balets ir tiešām aizraujošs, aizkustinošs un graciozs mākslas veids. Ļoti priecājos paziņot, ka 1. maijā VEF Kultūras pilī un 2. maijā koncertzālē "Lielais dzintars", būs skatāma svētku izrāde visai ģimenei “P.Čaikovskis – labākais no baleta “Gulbju ezers” un citiem klasiskā baleta šedevriem” izcilu Eiropas baleta solistu izpildījumā. Es patiesi ticu, kad galvenie varoņi Jums liks pārdzīvot un priecāties par notiekošo uz skatuves, un balerīnu izsmalcinātās roku kustības pārsteigs Jūs līdz dvēseles dziļumiem, šī īpašā baleta izrāde uz visiem laikiem paliks Jūsu atmiņā un Jūsu sirdī. Man ir ļoti svarīgi, lai katrs skatītājs atrastu izrādē kaut ko īpašu, kaut ko svarīgu sev. Apmeklējiet izrādi “P.Čaikovskis – labākais no baleta “Gulbju ezers” un citiem klasiskā baleta šedevriem”, un pēc izrādes, kad Jūs saviļņojumā aplaudēsiet māksliniekiem, būsiet priecīgi, ka esat pavadījuši šo vakaru kopā ar mums!”

 
Nav gaidāmo pasākumu