Marko Bīslijs. Itālijas Dienvidu dziesmas Pasaule Lielajā dzintarā/ Itālija

Pasaulslavenais baroka mūzikas interprets, itālis Marko Bīslijs (Marco Beasley) klausītājiem Liepājā piedāvās Itālijas agrīnā baroka aizkustinošās dziesmu melodijas un dejas. “Itālijas dienvidu dziesmu” programmā mākslinieki dosies pa pēdām Itālijas brīvajam garam – dabai, leģendām, rituāliem, seno dzejnieku vārdiem. 17. gadsimta dziesmās saklausīsim pagātnes mīlestību, zaudējumu sāpes un jaunas draudzības laimi. Līdzās Marko Bīslija tenoram
dzirdēsim lautas, baroka ģitāras un tamburīnu skaņas, ko papildinās Līzelotes Folkertes (Lieselotte Volckaert) kaislīgās dienvidu dejas. Temperaments un šarmanta smeldze ir šīs programmas atslēgas vārdi!


Piedalās:
Marko Bīslijs (Marco Beasley) – tenors
Fabio Akurso (Fabio Accurso) – lauta
Stefano Roko (Stefano Rocco) – arkilauta (archlute), baroka ģitāra
Leonardo Masa (Leonardo Massa) – kolašone
Vito De Lorenci (Vito De Lorenzi) – rāmja bunga
Līzelote Folkerte (Lieselotte Volckaert ) – deja

Marko Bīslijs pēc renesanses mūzikas studijām Boloņas universitātē (Itālijā) strauji uzsāka spožu koncertu karjeru, nonākot pasaules prestižākajās koncertzālēs – no Mozarteum Zalcburgā līdz Concertgebouw Amsterdamā, no Accademia di Santa Cecilia Romā līdz Lincoln Center Ņujorkā. 
Marko Bīslija dziedātāja, aktiera un rakstnieka personība atspoguļo bezrūpīgo Neapoles dvēseli, dzīvesprieku, radot mūziku, un vēlmi izgaršot dzejas un  iteratūras pasauli.  Viņa pētījumi vokālās mūzikas radīšanā un dziedāto tekstu skaidrība ir nesusi Bīslijam aizvien plašāku slavu. Holandes Teātra un koncertzāļu asociācija (Dutch VSCD) 2009. gadā talantīgo mākslinieku nominēja kā gada labāko izpildītāju. 
Bīslijs var lepoties ar plašu diskogrāfiju. Lielākā daļa no viņa ierakstiem radīta kopā ar ansambli Accordone, bet 2014. viņš atstāja grupu, lai nonāktu pie vēl ersonīgāka un patstāvīgāka muzikālā ceļa. 2013. gadā klajā tika laists Bīslija albums Il Racconto di Mezzanotte, kurā dziedāšana vairāk kā jebkad iepriekš ir kļuvusi par vēstošu, intīmu stāstu, kuru ar savu balsi izstāsta dziedātājs. Līdz ar šī un nākamo albumu – Le Strade del Cuore (2016) un Catarì, Maggio, L' Ammore (2017) – izdošanu Bīslijs sācis producēt savus albumus pats personīgi, tos pārdod vienīgi koncertu vietās. 


Stefāno Roko ir studējis lautas spēli Veronas konservatorijā un ieguvis mūzikas un skatuves mākslas grādu Boloņas Universitātē. Viņa aizņemtais koncertu grafiks ir ļoti daudzveidīgs, turklāt Stefāno regulāri uzstājas nozīmīgos starptautiskos festivālos. 1984. gadā kopā ar Marko Bīsliju un Gvido Morini (Guido Morini) viņš dibināja ansambli Accordone, kā arī daudzus gadus uzstājās šī ansambļa sastāvā. Viņš ir uzstājies arī ar daudzām citām grupām, tostarp Barocchisti di Lugano (vadītājs D. Fasolis), Baroque Orchestra, Oberon, Accademia degli Astrusi, Concertino Amarilli un kopā ar Fabio Akurso (Fabio Accurso) un Armonia delle Sfere.

Fabio Akurso ir uzstājies ar vairākiem senās mūzikas ansambļiem, tostarp Accordone, Laboratorio '600, Janas, Al Qantarah, Sarband un Dramsam. Spēlēdams lautu, ar daudziem no šiem ansambļiem viņš ir piedalījies arī ierakstos. Fabio ilgus gadus ir uzstājies kopā ar Marko Bīsliju, un aktīvā koncertēšana ir devusi iespēju piedalīties daudzos starptautiskos festivālos Eiropā, ASV, Japānā un Austrālijā. Kā solo mākslinieks viņš ir ierakstījis visus renesanses laika lautista Hjerolamo Feručio (Hyerolamo Ferrutio) skaņdarbus un 2015. gadā izdeva disku ar pilnu Domeniko Bjančīni (Domenico Bianchini) repertuāru.

Leonardo Massa piedzima Neapolē. Viņš apguva čella spēli ar specializāciju baroka čellā pie S. Altobelli un M. Flaksmana, un ieguva uzstāšanās prasmes pie K. Koena, G. Nasillo un citiem. Pēc tam ieguvis maģistra grādu baroka un renesanses mūzikā Potencas universitātē. Massa ir vairāku starptautiski konkursu uzvarētājs. Šobrīd viņš ir Accademia Mandolinistica Napoletana mākslinieciskais vadītājs, kā arī čella profesors I.C."Socrates - Mallardo" un Mousikè mācību centrā. Viņš regulāri uzstājas vairāku ansambļu sastāvā un viņa diskogrāfijā ir vairāk nekā simts ierakstu.


Vito de Lorenci ir pasniedzis rāmju bungu ievadkursus Lečes Tito Schipa konservatorijā un sadarbojies ar slaveniem mūziķiem, piemēram, Terēzu de Sio (Teresa De Sio), Raiz, Džovanni Solimu (Giovanni Sollima), Rolfu Lislevandu (Rolf Lislevand) un Marko Bīsliju. Viņš ir piedalījies daudzos muzikālos projektos, tostarp Pizzica Sinfonica un Arteteka. Turklāt viņš ir strādājis ar daudziem orķestriem. De Lorenci ir apguvis mūzikas tradīcijas ārpus Eiropas un specializējies Indijas mūzikā Vicenza A. Pedrollo konservatorijā.


Līzelote Folkerte ir beļģu dejotāja un pētniece. Pēc maģistra grāda iegūšanas tulkošanā (itāļu, franču, nīderlandiešu valodas) viņa ir apguvusi senās dejas ar Barbaru Sparti (Barbara Sparti), Līvenu Bērtu (Lieven Baert), Brunu Gondoni (Bruna Gondoni), Cecīliju Grāciju Mouru (Cecilia Grácio Moura), Zigrīdu Tīhuftu (Sigrid T’Hooft) un Doroteju Vortelboeri (Dorothée Wortelboer). Šobrīd viņas akadēmiskā pētniecība fokusējas uz sešpadsmitā gadsimta deju meistara Fabricio Karozo (Fabritio Caroso) darbu. Viņas aizraušanās ar Itālijas dienvidu mūziku un dejām mudināja viņu izpētīt šīs tradīcijas gan kā dejotājai, gan dziedātājai, bet
Marko Bīslijs uzaicināja viņu piedalīties kā solo dejotājai divās viņa aktuālajās koncertprogrammās.

Koncerta norisi atbalsta Itālijas Republikas vēstniecība Latvijā.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=PZFgarssV6c&feature=youtu.be 

Koncerta ilgums: 1h 15 min, vienā daļā

Biļetes: sākot no  7,00 eiro (pasākumam tuvojoties, biļešu ucena var tikt mainīta)

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  • Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  • Ģimenes biļetes 2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

Grupu biļetes:

  • 10-30 personas – 20%
  • 30 un vairāk personas -25%

Norises vieta: Lielā zāle
Organizē: Lielais dzintars

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.
Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam netiek ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes parterā un/vai zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos un viņu pavadonim, iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā. Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected] 
Informācijas centra darbinieks - kasieris informēs koncertzāles Klientu apkalpošanas daļu, kas nodrošinās vietu pieejamību. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt vajadzīgajā stāvā un sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.
Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 
Nav gaidāmo pasākumu