CAMERATA RCO

«CAMERATA RCO»
Karaliskā Concertgebouw orķestra mūziķi
(Amsterdama, Nīderlande)

Pirmoreiz Latvijā, Lielās Ģildes koncertzālē 2019. gada 13. martā uzstāsies «Camerata RCO» – unikāls kameransamblis, kura sastāvā ir Karaliskā Concertgebouw orķestra mūziķi, kuri katrs ir izcila personība mūzikas jomā un lepojas ar bagātu radošo pieredzi.
2009. gadā vairāki orķestra mūziķi, kuri vēlas paplašināt savu izpildītājmākslinieku repertuāru, realizē kameransambļa izveides ideju. Turpinot spēlēt orķestrī, viņi rada «Camerata RCO», kur bauda pilnīgu radošo brīvību gan repertuāra, gan koncertu norises vietas izvēlē, turklāt sadarbojas ar izciliem pasaules mūziķiem.
«Camerata RCO» daudz koncertē kā Nīderlandē, tā ārzemēs, ansamblis ir uzstājies Ņujorkā, Minskā, Tokijā, Seulā, Vīnē, Romā un Madridē. Tam ir rezidences Spārndamā un Dordrehtā, kā arī festivālā «Amfiteatrof» Levanto (Itālijā).
Ansamblis «Camerata RCO» ir ierakstījis vairākus kompaktdiskus (Korelli, Mocarts, Mendelszons, Ravēls), pēdējo no tiem – Mālera 9. simfoniju pārlikumā kameransamblim – talantīgā spāņu diriģenta Gustavo Himeno vadībā.
Kolektīvu raksturo nevainojams mūzikas stils, kas ikvienu koncertu pārvērš emocionāli piepildītā sarunā ar klausītājiem.
Karaliskais Concertgebouw orķestris ir viens no izcilākajiem pasaules orķestriem, tajā pulcēti daudzu pasaules valstu pārstāvji. Pirmo reizi Concertgebouw orķestra 130 gadu ilgajā vēsturē tagad tajā spēlē arī Latvijas mūziķe, kura turklāt darbojas «Camerata RCO» sastāvā, – arī viņa piedalīsies kameransambļa koncertā Rīgā.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Antonīna Dvoržāka «Čehu svīta».
Otrajā daļā ansamblis izpildīs Franča Šūberta Oktetu.

Koncertā piedalās:
Marks Daniels van Bīmens // Marc Daniel van Biemen - vijole
Annebete Veba //Annebeth Webb - vijole
Santa Vižine - alts
Johans van Īrsels // Johan van Iersel - čells
Olivjē Tjerī //Olivier Thiery - kontrabass
Heins Vīdeiks // Hein Wiedijk - klarnete
Joss de Lange // Jos de Lange - fagots
Fons Verspāndonks // Fons Verspaandonk - mežrags

Koncerta programmā:
Antonīns Dvoržāks, Čehu svīta op.39
Francis Šūberts, Oktets D.803

 www.camerata-rco.com

 
Nav gaidāmo pasākumu