Teātra TT un Piip ja Tuut Teater (Tallina) izrādi CABARET SIBERIA


Teātra TT iestudējums “CABARET SIBERIA”

CABARET SIBERIA ir muzikāls stāsts par diviem populāriem brīvvalsts laika kabarē māksliniekiem, kuri tiek izsūtīti lopu vagonos uz Sibīriju. Viņu ceļojums tiek skatīts neparastā leņķī: izrāde sastāv no 10 enerģētiskiem kabarē numuriem, kuros abi izsūtītie gan meža izstrādē, gan zvejā, gan tālo Ziemeļu raktuvēs pūlas izdzīvot, saglabājot savus ideālus. CABARET SIBERIA ir Latvijas “Teātra TT” sadarbības projekts ar Igaunijas “Piip ja Tuut Teater”, tās pirmizrāde notika 6. martā Tallinas Baltijas stacijas Uzgaidāmajā zālē, tā ir guvusi lielu skatītāju ievērību, kā arī cildinošas kritikas atsauksmes.

„Aktieri spēlē trīs dažādos stilos – kabarē, klaunāde un drāma, un visos viņi ir teicami. Izrādes forma un saturs ir tik unikāli, ka es ik pa brīdim spēju vien izsaukties: ohhh! un ahhh!...” (kritiķis Veiko Merka (Veiko Märka), Sirp, Igaunija.)

Izrādes autors un režisors Lauris Gundars, aktieri Haide Manamē un Tomass Tross, komponists Sīms Aimla, scenogrāfs Jānuss Lagrekills. Projektā piedalās horeogrāfe Marge Ērenbuša, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, izrādes grafisko dizainu veidojis Klāvs Mellis.

Izrāde Dzelzceļa muzejā tiks spēlēta igauņu valodā ar tulkojumu latviešu valodā. Tajā piedalās “Paradīzes orķestris” izrādes komponista Sīma Aimlas vadībā.

Represētajiem, uzrādot apliecību Biļešu paradīzes kasēs bezmaksas ielūgumi.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu