Festivāls VIA BALTICA/ Baltic Jazz Trio / VIP

18. augustā plkst. 20:00 VIA BALTICA - festival koncertprogrammu atklās Baltic Jazz Trio ar koncertu vēsturiskajā Romas dārza pagalmā, Liepājā. 

Sadarbībā ar Restorāns ROMA uz koncertu iespējams iegādāties VIP biļetes, kurās iekļauta galdiņa rezervācija, dzērieni un uzkodas. VIP biļetes cena ir EUR 29.90. Uz šīm biļetēm atlaides neattiecas.

Baltic Jazz Trio ir triju Baltijas valstu džeza milžu apvienība – tajā muzicē Igaunijas kontrabasists Toivo Unts, Lietuvas pianists Daiņus Paulausks un Latvijas sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. 

Iespējams, ka šis ir ne tikai viens no ļoti retajiem, bet arī smalkākais Baltijas valstu simtgadei par godu radītais visu trīs šā reģiona valstu mākslinieku kopdarbs. Daiņus Pulausks, Māris Briežkalns un Toivo Unts ir lieliski džeza bruņinieki ar pamatīgu pieredzi, kuri ir pilnībā tiesīgi pārstāvēt attiecīgi Lietuvas, Latvijas un Igaunijas džeza skatuvi, kā tas arī noticis "Baltic Jazz Trio" nu jau otrajā albumā "Centenary", kas būs klausāms festivāla atklāšanas koncertā.

Koncertprogrammā līdzās trio pianista Daiņa Pulauska kompozīcijām likti džeza garā pārdarināti opusi, kuru oriģinālversijas autori ir dižgari no katras Baltijas valsts - klasiķi Arvo Perts (1935) un Mikolajs Konstantins Čurļonis (1875-1911) un no Latvijas Pēteris Vasks (1946) un Raimonds Pauls (1936).

_________________________
Festivālā "Via Baltica" jau vairākus gadus satiekas mūziķi un mākslinieki no visām Baltijas valstīm. Katru gadu augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija “Baltijas ceļš”, festivāls pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā un šogad arī Rudbāržos.

Plašāka informācija par festivālu interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos twitter.com/ViaCulturaLVdraugiem.lv/viabaltica un facebook.com.

 
Nav gaidāmo pasākumu