EURORADIO JAZZ ORCHESTRA

Latvijas Radio un Eiropas raidorganizāciju apvienība (EBU) rīko unikālu notikumu mūzikas dzīvē! Latvijā uzstāsies Euroradio džeza orķestris (Euroradio Jazz Orchestra), kas ik gadu tiek īpaši veidots, apvienojot talantīgākos džeza mūziķus no EBU dalībvalstīm, kuri vēl nav sasnieguši 30 gadu vecumu. Šajā orķestrī spēlējuši tādi Latvijas mākslinieki kā trompetists Konstantīns Jemeļjanovs, trombonists Rūdolfs Kulbergs, basa meistars Staņislavs Judins un  2005. gadā arī trombonists Intars Busulis.

Latvijas Radio džeza producents Māris Briežkalns atzīst, ka šis ir unikāls un tradīcijām bagāts projekts, kas kā centrālā Eiropas Jazz mūziķu kalve ik gadu vienā orķestrī kopā pulcē vairāku pasaules valstu talantus, sniedzot klausītājiem patiesu mūzikas baudījumu. Mūziķiem tā ir lieliska iespēja parādīt sevi starptautiskā līmenī, bet Latvijai - parādīt savas valsts talantus.

Džeza producentiem dalībai Euroradio džeza orķestrī ir iespēja nominēt vienu daudzsološu mūziķi, kurš vēl nav sasniedzis 30 gadu vecumu. 2005. gadā, pēc uzvaras Jazz Stage konkursā 2004. gadā, šajā orķestrī spēlēja arī latviešu trombona virtuozs un lieliskās balss īpašnieks Intars Busulis. Dalību projektā viņš atceras kā vienu no lielajām izaugsmes iespējām karjerā: „Man tas bija liels izaicinājums. Tiecoties līdzi lielajiem meistariem, kuri spēlēja orķestrī, augu arī es pats, sasniedzu ļoti labu līmeni tajā laikā. Tā bija neatsverama pieredzes apmaiņa un iespēja redzēt, ko džeza jomā dara jaunieši citur pasaulē. Mēs mēģinājām un koncertējam kopā četras nedēļas un šajā laikā apbraukājām 19 valstis".

Šogad orķestris pirmo reizi satiksies Latvijā, lai iestudētu īpašu Baltijas valstu simtgadei veltītu programmu. Programmas autori ir trīs Baltijas valstu komponisti – Kārlis Vanags (Latvija), Kirke Karja (Igaunija) un Dainius Pulauskas (Lietuva). Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos īpaši šim koncertam komponētā kompozīcija „Baltic Vibes”, kuru radījušu visu trīs valstu komponisti.

Piedalās: Euroradio Jazz Orchestra -

Trompetes: Roks Nemaničs (Rok Nemanič, Slovēnija), Jiržījs Kotača (Jiří Kotača, Čehija), Dominiks Fuss (Dominik Fuss, Austrija), Toms Saisons (Tom Syson, Lielbritānija), Magnuss Ānestads Osets (Magnus Aannestad Oseth, Norvēģija)

Trombons: Jievars Jasinskis (Jievaras Jasinskis, Lietuva), Vilhelms Logins (Latvija), Mirons Hausers (Miron Hauser, Horvātija), Roberts Hēdemanis (Robert Hedemann, Vācija)

Saksofoni: Pjērs Marī Lapprands (Pierre-Marie Lapprand, Francija), Mairo Marjamā (Mairo Marjamaa, Igaunija), Adele Saurosa (Adele Sauros, Somija), Rastko Obradovičs (Rastko Obradović, Serbija), Kristaps Lubovs (Latvija)

Ritma sekcija: Povels Vīdestrands - klavieres - (Povel Widestrand, Zviedrija), Jākobs Artveds - ģitāra - (Jakob Artved, Dānija), Keitija Ernsta - kontrabass - (Katie Ernst, ASV), Lūkass Akintaja - bungas - (Lukas Akintaya, Vācija)

Programma:

I

Lacuna (Kirke Karja)

Variance (Kirke Karja)

Precision (Kirke Karja)

Resolution (Kirke Karja)

People (Kārlis Vanags)

Habits (Kārlis Vanags)

Rhythms Of Nature (Kārlis Vanags)

II

Pro rata (4 parts) (Dainius Pulauskas)

Baltic Vibes (Kirke Karja, Dainius Pulauskas, Kārlis Vanags)

Koncerta ilgums: apm. 2h, ieskaitot starpbrīdi 



*Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

**Pasākums nav piemērots pirmsskolas vecuma bērniem. Pasākuma laikā darbosies Bērnu istaba.

Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

 
Nav gaidāmo pasākumu