Entonijs Strongs un Latvijas Radio bigbends Ziemassvētkos

28.12.2018. | PIEKTDIENA | 19.00

Entonijs Strongs un Latvijas Radio bigbends Ziemassvētkos

Lielā zāle

Entonijs Strongs (Anthony Strong) ir britu dziedātājs un džeza pianists, kuru Lielbritānijas mediji dēvē par “jauno Anglijas džeza superzvaigzni”. Viņa debijas  albums Stepping Out sasniedza pirmo vietu radiostacijās BBC Radio 2, BBC Radio London un Jazz FM, kā arī ASV iTunes džeza topā.

Ar saviem koncertiem Strongs apbraukājis četrus kontinentus un 26 valstis, uzstājoties prestižākajos mūzikas festivālos un koncertzālēs, piemēram, Belem Cultural Center Lisabonā, Is Sanat Concert Hall Istambulā, leģendārajā franču festivālā Jazz in Marciac, The Marina Bay Sands Singapūrā, Litchfield Festival ASV u.c. Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādām zvaigznēm kā Michael Bolton, Marti Pellow un Kyle Eastwood, bijis iesildošais mākslinieks arī leģendārajam amerikāņu blūzmenim B.B. King.

Skolojies gan akadēmiskajā mūzikā, gan kā džeza pianists, Entonijs Strongs studējis trīs Anglijas vadošajās mūzikas skolās – Whitgift School, The Purcell School of Music, kā arī prestižajā Guildhall School of Music. Kopš 2013. gada dziedātājs un pianists strādā ikoniskās franču ierakstu kompānijas “Naïve” paspārnē.

“Lielisks dziedātājs un neatkārtojams pianists,” tā par Strongu džeza dziedātājs Džeimijs Kulums (Jamie Cullum).

“Patiesi lieliska mūzika,” – amerikāņu blūza karalis B.B. Kings (B.B.King).

Latvijas Radio bigbends dibināts 1966. gadā. Pēc neatkarības atgūšanas, 1996. gadā vienīgais profesionālais džeza orķestris Latvijā – Latvijas Radio bigbends tika likvidēts. Pēc Radio bigbenda likvidācijas, džeza kustības attīstību uzņēmās festivāls „Rīgas Ritmi” un regulāri organizēja projektus ar bigbenda piedalīšanos, kas sadarbooties ar tādiem ārzemju māksliniekiem kā Frank Foster, Dennis Rowland, James Morrison, Deodato un daudziem citiem. Lielu ieguldījumu veica arī Kārlis Vanags, dibinot bigbendu skolu. Pēc 16 gadu ilga pārtraukuma, svaigu ideju un spēku pārņemts, 2012. gada nogalē Latvijas Radio bigbends atdzima. Atjaunotais džeza kolektīvs darbojās pēc projektu principa, veidojot sadarbību gan ar talantīgākajaiem Latvijas, gan  ārzemju māksliniekiem. Latvijas džeza orķestra pārdzimšanu jaunā kvalitātē uzņēmās tādi latviešu džezmeņi kā Māris Briežkalns, Kārlis Vanags un Maestro Raimonds Pauls. Atjaunotā Latvijas Radio bigbenda pirmā uzstāšanās bija kopā ar vienu no pasaules vadošākajiem džeza vokālistiem Kurtu Elingu un itāļu džeza dīvu – Robertu Gambarini. Šobrīd kolektīvs ir neatņemama Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļa.

Programma:

  1. Whatever Lola Wants
  2. Higher Ground
  3. Luck Be A Lady 
  4. Cheek To Cheek
  5. Gambling Man Blues
  6. When It Moves You
  7. Too Darn Hot
  8. Overjoyed
  9. Baby Plays Around
  10. I Won’t Dance 
  11. On A Clear Day 
  12. Don't Stop Til You Get Enough
  13. That Kind Of Guy 
  14. The Night They Called It A Day 
  15. For Once in My life
  16. Unforgettable 
  17. Nothing Like You
  18. Christmas Medley
  19. Use Me

Piedalās:

Entonijs Strongs (Anthony Strong)

Latvijas Radio bigbends

Video: https://youtu.be/uITP4TtEi2o (Anthony Strong, Cheek To Cheek)   

Koncerts 1 daļā, aptuvenais norises ilgums: 1 stunda 30 minūtes

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Pasākuma biļetēm pieejamas atlaides:

  •         Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  •         Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  •         Grupu biļetes:

10-30 personas – 20%

30 un vairāk personas -25%

  • Ģimenes biļetes -  2 pieaugušie + 2 bērni (vai vairāk) – 25%

*Ģimenes biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” klātienes kasēs visā Latvijā un koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā. Interneta sistēmā www.bilesuparadize.lv tās nav pieejamas.

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!

Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.
Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz koncertzāles pasākumiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam, ievērojot, ka uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam netiek ielaisti. Vecāki (pavadošās personas) ar bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem lūgti iegādāties biļetes parterā un/vai zāles izejas durvju tuvumā, lai gadījumā, ja bērnam pasākuma laikā nepieciešams atstāt pasākuma zāli, to varētu izdarīt pēc iespējas nemanāmāk, netraucējot citus pasākuma apmeklētājus.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos un viņu pavadonim, iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā. Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected] 
Informācijas centra darbinieks - kasieris informēs koncertzāles Klientu apkalpošanas daļu, kas nodrošinās vietu pieejamību. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt vajadzīgajā stāvā un sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana, sākoties pasākumam, ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē un pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš saņemot SIA “Lielais Dzintars” atļauju.


Pasākuma laikā var tikt veikta arī filmēšana un fotografēšana no SIA “Lielais dzintars”, pasākuma rīkotāja, pasākumu mākslinieku un citu tam pilnvaroto personu puses. Iegādājoties biļeti uz pasākumu un / vai apmeklējot koncertzāli “Lielais dzintars”, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos, visas tiesības uz šādu materiālu un tā izmantošanu pieder SIA “Lielais Dzintars” vai attiecīgi pilnvarotajai trešajai personai, šādu materiālu (izņemot SIA “Lielais Dzintars” pastāvīgajā video novērošanā fiksēto un apsardzes nofilmēto materiālu) SIA “Lielais Dzintars”, pasākuma rīkotājs vai attiecīgi pilnvarotā trešā persona var izmantot pēc saviem ieskatiem visā pasaulē jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, kā arī komerciālos nolūkos, piemēram, DVD izdošanā, bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijām par iepriekš minēto apmeklētājam.

 
Nav gaidāmo pasākumu