BRAZILIAN BALTIC FESTIVAL: JOLANTA GULBE PASHKEVICH & BALTIC NOVA COLLECTIVE / FRED MARTINS



Jolanta Gulbe Pashkevich ir viena no latviešu džeza profesionālās elites ekstravagantākajām dziedātājām ar tembrāli bagātu un spēcīgu balsi. Viņa ir viena no pieprasītākajām bossa nova un portugāļu fado stila mūzikas izpildītājām visā Baltijā.

Deniss Pashkevich – saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā, savos mūzikas pamatos izglītots gan akadēmiskās, gan mūsdienu ritmiskās mūzikas virzienos. Daudz iedvesmojies un smēlies idejas leģendārā saksofonista un komponista Džona Koltreina daiļradē. Savas muzikālās karjeras laikā Deniss ir kļuvis par trīs lielu kompāniju — Marca Reeds (Francija), Theo Wanne (ASV) un P. Mauriat (Francija) — oficiālo pavadošo mūziķi, piedalījies vairāk nekā 30 albumu ierakstos. Oficiālā mājas lapa: http://www.denisspashkevich.com.

Puorterikāņu izcelsmes ģitārists, komponists un ģitāras spēles pedagogs no ASV - Neff Irizarry ir pasaules klases mūziķis, kurš savas karjeras laikā spēlējis kopā ar daudziem talantīgiem pasaules džeza mūziķiem - Steve Khan, Eddie Henderson, Evan Price, Gene Perla, Lee Pearson un citiem.Fred Martins, ir izcils savas paaudzes mākslinieks, dziedātājs un komponists.

Fred Martins piedāvā daudzveidīgu repertuāru, kas iekļauj gan tradicionālo, gan simbolisko, gan tik ļoti daudzveidīgos brazīliešu mūzikas ritmus. Viņa kompozīcijas veido saturīgu kopainu starp dažādiem stiliem - samba, bossa nova, kur rodami elementi no blūza un citu stilu piejaukumiem. Fred Martins ieraksta savu pirmo solo albumu ar viņa reprezentatīvākajām dziesmām, kuru izpildē piedalīsies mūziķi no Brazīlijas, Spānijas, Portugāles, Kaboverdes, Angolas un Argentīnas. Oficiālā mājas lapa: https://www.fredmartins.mus.br/

 
Nav gaidāmo pasākumu