VEF JAZZ CLUB | LATVIJAS RADIO BIGBENDA GRUPA, KRISTĪNE PRAULIŅA (balss) un KRISTAPS LUBOVS (saksofons)

Šis būs jau ceturtais no pieciem koncertiem VEF JAZZ CLUB koncertu ciklā.

Šajā koncertā baudīsim LATVIJAS RADIO BIGBENDA GRUPAS, Kristīnes Prauliņas (balss) un lieliskā saksofonista Kristapa Lubova sniegumu.

Kristaps Lubovs ir jaunās paaudzes džeza mūziķis, saksofonists, komponists. Pašlaik Kristaps muzicē Latvijas Radio bigbendā, kā arī darbojas dažādos sastāvos, kā piemēram ''Māra Briežkalna Kvintets", "Kristīnes Prauliņas Kvintets", "Very Cool People", "Pieneņu Vīns", "The Sound Poets", sadarbojas ar Ralfu Eilandu, Evilenu Protektori u.c. 

Spēlējis kopā ar Michael Pipoquinja, Liz Rosa, Denisu Paškevicu, Randy Brecker, Kurt Elling, Mariuss Nesset, Laura Rizzotto, Seamus Blake, Kurt Rosenwinkel u.c. Kristaps ir koncertējis Beļģijā, Ukrainā, Uzbekistānā, ASV, Vācijā, Somijā, Krievijā, kā arī aktīvi komponē un koncertē ar savu džeza kvintetu un Cooltetu.

Koncerta 1.daļā būs iespējams dzirdēt džeza klasiku Kristapa Lubova Cooltet izpildijumā, kas izpilda mūziku West Coast/Cool jazz manierē, Kristapa aranžējumos. West Coast/Cool jazz stilistikai ir raksturīga ansambļa spēle bez harmoniskā instrumenta, kas pārējiem mūziķiem paver plašāku skatījumu uz skaņdarbiem, improvizāciju un kopēju saspēli.

Koncerta 2. daļā baudīsim Kristapa Lubova paša kompozīcijas Džeza kvinteta izpildījumā. Kristapa mūzika ir enerģiska, melodiska un balstīta uz improvizāciju. Katram skaņdarbam ir savs stāsts, kas aizved klausītāju brīnišķīgos muzikālos piedzīvojumos.

Vakarā gaitā baudīsim arī Kristīnes Prauliņas skaisto vokālu.

Pasākums notiks VEF Kultūras pils vestibilā, kur būs izvietoti galdiņi divām vai četrām personām, kā arī atsevišķas sēdvietas. Pasākuma laikā vestibilā darbosies bārs ar uzkodām un dzērieniem.


Koncertu cikls ar nosaukumu VEF JAZZ CLUB ir regulārs notikums gada garumā džeza mūzikas profesionāļiem un šī žanra cienītājiem, piedāvājot iespēju baudīt augstākās raudzes džeza profesionāļu, starptautisku atzinību guvušu mūziķu koncertus un arī kvalitatīvu izklaidi jam session improvizācijās.

Koncerts tapis sadarbībā ar festivālu "Rīgas Ritmi".

 
Nav gaidāmo pasākumu