JUNONA un AVOSS

“Junona un Avoss” – pati populārākā un leģendārākā krievu rokopera.
Tās autori ir slavenais krievu komponists Aleksejs Ribņikovs un dzejnieks Andrejs Vozņesenskis.
Rokoperas pirmizrāde notika 1981.gadā uz Maskavas teātra “Ļenkom” skatuves un lūk, jau gandrīz 40 gadus priecē skatītājus ar šo fantastisko garadarbu. 1983.gadā franču modes mākslinieka Pjēra Kardēna atbalstītajai A.Ribņikova rokoperai “Junona un Avoss” uzgavilēja franču skatītāji “Espas Karden” teātrī. Tad sekoja triumfālas izrādes visā pasaulē: ASV, Vācijā, Holandē un citās valstīs. Vēlāk opera tika iestudēta Polijas, Ungārijas, Čehijas un Dienvidkorejas teātros.
Pasaulē izrādītas vairāk kā 2000 izrādes!
Pārdoti vairāk kā 2 miljoni diski!
2009.gada vasarā Alekseja Ribņikova teātra rokoperas “Junona un Avoss” jauniestudējums guva lielus panākumus Pjēra Kardēna rīkotajā starptautiskajā teātru festivālā Francijā. Alekseja Ribņikova jauniestudējums ir inovatīvs, mūsdienīgs un nozīmīgs notikums muzikālo teātru pasaulē. Tā mērķis ir atjaunot rokoperas autoru sākotnējo māksliniecisko ieceri – apvienot krievu garīgās, tautas un “pilsētas” mūzikas tradīcijas ar komponista estētiskajām, idejiskajām un mākslinieciskajām prioritātēm.
Pazīstamā muzikāli dramatiskā uzveduma pamatā ir stāsts par Krievijas grāfa Nikolaja Rezanova likteni. 1806.gadā ar kuģiem “Junona” un “Avoss” viņš dodas tālajā ceļojumā uz Kalifornijas kastiem. Pēc smagā brauciena pāri Klusajam okeānam Rezanovs satiek Sanfrancisko Spānijas komandanta sešpadsmitgadīgo meitu Končitu un iemīlas viņā. Grāfs un meitene slepeni saderinās. Lai iegūtu imperatora atļauju laulībām ar katolieti, Rezanovs dodas atpakaļceļā uz Krieviju, bet Končita paliek viņu gaidot. Taču diemžēl atpakaļceļā grāfs Rezanovs smagi saslimst un nomirst. Končita netic sava mīļotā nāvei, un skumjo ziņu saņem tikai 1842.gadā. Sava mūža nogali viņa pavada klosterī.
Končitas un grāfa simboliskā atkal tikšanās notika divus gadsimtus vēlāk. 2000.gada rudenī Kalifornijas šerifs atveda uz Krasnojarsku zemi un rozes no Končitas kapa, lai guldītu tās pie baltā krusta, kura viena pusē ir rakstīts “Es nekad tevi neaizmirsīšu” un otrā “Es nekad tevi neredzēšu” – rokoperas slavenākās balādes vārdi.
Galvenais uzveduma režisors Aleksandrs Rihlovs – viens no labākajiem Maskavas muzikālajiem teātru režisoriem, pazīstams ar saviem uzvedumiem teātros, televīzijā un koncertprogrammās.
Uzvedumā piedalās lieliski Maskavas aktieri – jaunās zvaigznes no A.Ribņikova teātra. Grāfa Rezanova lomā – Valērijs Anohins, Nikolajs Drozdovskijs un Ņikita Pozdņakovs. Končitas lomā – Natālija Krestjanska un Svetlana Bakajeva. Citās lomās ir isaistīti labākie aktieri no Alekseja Ribņikova teātra: Jevgēnija Blagova, Nikolajs Ļutovs, Jekaterina Kuļčickaja, Ivans Agafonovs, Jegors Nikolājevs, Pāvels Zibrovs, Leonīds Civecs un citi.

 
Nav gaidāmo pasākumu