Neakadēmiskās kormūzikas koncerts (T)ELPA

(T)ELPA - smaržā un telpā, koncerti Rīgā un Cēsīs.

 Neakadēmiskās kora mūzikas projekts “(T)ELPA” ir turpinājums 2016.gadā iesāktajam projektam, kura ietvaros vairāki Latvijā pazīstami komponisti (Arstarulsmirus, Goran Gora, Laima Jansone, Renārs Kaupers, Sniedze Prauliņa, Jānis Šipkēvics, Jānis Strapcāns, Raimonds Tiguls u.c.) īpaši “Jasmīnas korim” veltīja skaņdarbus, eksperimentējot ar kormūzikas iespējamo dažādību mūsdienu komponistu redzējumā.

2018.gada 11.maijā plkst. 19:30 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē un 13.maijā plkst. 15:00  Vidzemes koncertzālē “Cēsis” savu otro elpu piedzīvos koncerts “(T)ELPA”.

Divos Mātes dienai veltītos koncertos dzirdēsim gan pirmatskaņojumus, kurus radījuši tādi mūziķi kā Juris Kaukulis, Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, gan jau iemīļotos skaņdarbus. To atskaņošanā piedalīsies arī paši autori. Kormūzikai raksturīgajās aranžijās jaundarbus  iekrāsos komponists Andris Sējāns un komponiste Evija Skuķe. Pārsteigumu sola “Jasmīnas kora” dalībnieka Kārļa Zemīša un kora atbalstītāja Jaunzēlandē Krisa Kurta jaundarbu pirmatskaņojumi. Koncertos dzirdamo skaņdarbu tematika aptvers dažādas tēmas, kuru vienojošā forma ir vārdi “smarža” un “telpa”. Visi komponisti ja ne klātienē, tad video sižetos piedalīsies koncertos gan Rīgā, gan Cēsīs, lai pirms katra skaņdarba pastāstītu par tā tapšanu un iedvesmas mirkli.

“Jasmīnas kora” mākslinieciskā vadītāja un Dziesmu svētku virsdiriģente Agita Ikauniece par koncertprogrammu “(T)ELPA”: “Katru skaņdarbu iestudējot, sajūta ir neparasta, iepriekš nesastapta. Tas kā eksperiments atklāj nevis to, kas norisinās ārpusē, bet to, ko diriģents, klausītājs, dalībnieks atklāj sevī pašā. Tāpēc, cik būs vērīgu klausītāju, tik daudz  smaržīgas vai gaisīgas vibrācijas sajutīsim kopīgi.”

“Jasmīnas koris” dibināts 2014.gada septembrī. Tajā (d)zied 50 muzikāli jaunieši, kurus iedvesmo mākslinieciskā vadītāja Agita Ikauniece, diriģenti Francis Upaciers un Ferijs Millers. “Jasmīnas koris” sevī ietver kvalitāti, spilgtumu un eksperimentālo oriģinalitāti, radot vēlmi klausītājam baudīt mūzikas neaprakstāmo spēku. Nesen uzstājies Dziesmu svētku skatē, koris lepojas ar iegūto Augstāko pakāpi un muzicējot krāj spēkus Koru kariem.

 

  • 2018.gada 11.maija koncertā ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami no 07.05.2018. RKTMC “Mazā ģilde”, Amatu ielā 3, Rīgā.
  • 2018.gada 13.maija koncertā, kas notiks Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. 

Koncertus organizē “Jasmīnas koris” sadarbībā ar nodibinājumu “Iedvesmas fonds”. Koncertus atbalsta Rīgas dome, Cēsu novada dome, RKTMC “Mazā ģilde”, koncertzāle “Cēsis”, sadarbības partneris - SIA Megazin un SIA GaCo.

Video: "LTV Rīta Panorāma"

 
Nav gaidāmo pasākumu