MŪSU KLASE Vahtangova teātris, Maskava

Tadeušs Slobodzjaneks

MŪSU KLASE

Jevgēnija Vahtangova teātris, Maskava

 Izrāde ir 2016. gada festivāla «Zelta Maska» programmas «Russian Case» dalībniece un iekļauta ievērojamāko 2016./2017. gada Krievijas teātra sezonas iestudējumu long-list atbilstoši balvas «Zelta Maska» ekspertu padomes versijai.

Laikraksta «MK» balva nominācijā «Labākais aktieru ansamblis» (2017.).

 

Režisore: Natālija Kovaļova

Mākslinieks: Aleksandrs Borovskis

Komponiste: Klaudija Tarabrina

Horeogrāfe: Irina Fiļipova

Aktieri: Poļina Kuzminska, Ksenija Kubasova, Darja Ščerbakova, Eldars Tramovs, Jurijs Poļaks, Vladimirs Šuļjevs, Vladimirs Logvinovs, Aleksejs Gimmelreihs, Pāvels Popovs, Deniss Samoilovs, Maksims Sevrinovskis

 Pirmais zvans… Pirmā skolas diena… Puikas un meitenes, dzīvīguma, prieka un cerību pilni, stāsta par sevi, par vecākiem, par saviem sapņiem. Tā sākas viņu kopīgā biogrāfija. Tā sākas izrāde «Mūsu klase». Izrādes laikā mēs kopā ar šiem desmit bērniem izdzīvosim desmit dzīves. Viņi draudzēsies, priecāsies, strīdēsies, salīgs mieru un kausies. Viņi glābs un nodos cits citu, mīlēs, kļūs greizsirdīgi un neieredzēs. Un nespēs tikai vienu – pārraut to neredzamo pavedienu, ar kuru sasaistītas viņu dzīves.

2008. gadā poļu dramaturgs Tadeušs Slobodzjaneks sarakstīja satriecošu lugu, kuras darbība aptver vairākas desmitgades – no 20. gadsimta 20. gadu beigām līdz mūsdienām. Tās desmit varoņiem, poļu un ebreju bērniem no vienas klases, ir reāli prototipi –dzimuši Jedvabnes pilsētiņā, kas ir vien 500 km atstatumā no Rīgas, un notikumi, ko redzēsim uz skatuves, nav autora izdomāti. Tas jūtams ar sirdi: sirds atsaucas svešajai sāpei kā savai. Jauno vahtangoviešu radītajā apbrīnojamajā izrādē neīsts nav ne mirklis. Aktieru pusē ir kā vēsturiskā, tā mākslas patiesība.

 
Nav gaidāmo pasākumu