Inese Galante SUMMERTIME 2018 festivāls. TRIO PARIS ROYALE (Vācija)

Koncerts «Trio Paris Royale»

No French café un čigānu džeza līdz pat tango "Por una Cabeza" un "Coldplay".

15.augustā ar grandiozu leģendārā muzikālā trio - "Trio Paris Royale" koncertu noslēgsies 14. starptautiskais muzikālais festivāls «Summertime – aicina Inese Galante». Trio sastāvā ir ģitārists Tino Kāls (Tino Kahl), kontrabasists-virtuozs Mihails Kēraus (Michael Kehraus) un izcilais solists, vijolnieks-brīnumbērns no Vācijas Baptiste Pawlik, kas savulaik ir uzstājies kopā ar Selīnu Dionu un Robiju Viljamsu, kā arī spēlējis pašā Vatikānā Romas pāvesta Benedikta XVI atvadu koncertā. Vijoles spēli Baptiste Pawlik sāka apgūt trīs gadu vecumā, bet jau četru gadu vecumā, esot konkursa jaunākajam dalībniekam, viņš kļuva par muzikālā konkursa «Jugend Musiziert» uzvarētāju. Un jau tad viņu sāka dēvēt par «mūziķi-brīnumbērnu». Tālāk sekoja virkne apbalvojumu un uzvaru lielākajos mūzikas konkursos visā pasaulē. Šobrīd Baptiste Pawlik skaņdarbi apbur gan Eiropas, gan Āzijas publiku, bet mūziķa virtuozitāte spēj atstāt iespaidu pat uz nepielūdzamākajiem mūzikas kritiķiem. Šodien Baptiste Pawlik ir viens no vispopulārākajiem un vispieprasītākajiem vijolniekiem, kurš savu uzstāšanos laikā meistarīgi apvieno dažādu mūzikas žanru melodijas vienotā, lakoniskā kompozīcijā, uz ko publika vienmēr reaģē ar vētrainām ovācijām.

Koncerta programmā – plaša mūzikas žanru daudzveidība: no mūzikas French café stilā un čigānu džeza līdz pat hitiem no tādu leģendu repertuāra kā Maikls Džeksons un grupa Coldplay. Par vakara kulmināciju kļūs populārā tango «Por una Cabeza» (tulk. no spāņu valodas – «galvu zaudējušais») izpildījums, kas līdz ar pirmajām notīm iztēlē izsauc juteklisko dejo Al Pačīno un Gabrielas Anvaras izpildījumā no kinofilmas «Sievietes smarža», kā arī domas par kaisli un laimi izjust mīlestības neprātu.

Īpašs pārsteigums Latvijas publikai - populāru latviešu tautasdziesmu interpretācijas, kas "Trio Paris Royale" mūziķu izpildījumā būs īpaši sagatavotas tieši festivāla klausītājiem Jūrmalā. Aizraujošs ceļojums laikā un pozitīvo emociju burvība – tas viss un vēl daudz kas cits sagaidīs festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» klausītājus 15. augustā Dzintaru koncertzālē.

 

Video:

https://youtu.be/Bexv_AItBxk

https://youtu.be/k-OvYKwo2dw

https://youtu.be/cJaNvy1acic

https://youtu.be/w6oSSkdKWWA

 
Nav gaidāmo pasākumu