Ģitāristu duets ĒRIKS UPENIEKS un AIVARS HERMANIS BAGUE DUO kopā ar Aiju Vītoliņu

“Bague Duo” un Aija Vītoliņa.

 

Ģitārista, komponista, aranžētāja Aivara Hermaņa 40 gadus ilgā pieredze un radošie sasniegumi ir ķīla katra jaunradīta darba vērtībai.

Šoreiz pieredzējušais mūziķis spēkus apvienojis ar muzikālajās aprindās jau ievērību guvušo Ēriku Upenieku – ģitāristu, komponistu un aranžētāju, izveidojot akustisko ģitāru duetu. Aivars un Ēriks kopā muzicē kopš 2014. gada, viņu muzikālās satikšanās vidutājs bija Hermaņa ilggadējs radošais partneris un domubiedrs, dziedātājs Igo.

  1. gada nogalē ģitāristu duets pieņēma nosaukumu “Bague Duo” un izdeva debijas albumu ar A.Hermaņa un Ē.Upenieka oriģinālmūziku – 10 instrumentāliem skaņdarbiem pašradītos aranžējumos.

Dueta nosaukumu mūziķi ir atvasinājuši no katalāņu mūzikas instrumentu darbnīcas “H.Bague” vārda, jo gan Aivars, gan Ēriks spēlē darbnīcā izgatavotas akustiskās ģitāras. Bague katalāņu valodā nozīmē – gredzens. “H.Bague” instrumentu tapšanai un izplatībai ir izteikti ģimeniska būtība. Radniecīgi savā muzikālajā domāšanā ir arī abi ģitāristi, kuru spēles stils balstīts flamenko un Latīņamerikas džeza tradīcijās. Likumsakarīgi, ka jaunradītās kompozīcijas šķiet spāniskas saules un baudpilnas dzīves uztveres uzlādētas. Šīs mūzikas skanējums ir vienlaikus lakonisks un fantāziju rosinošs.

Koncertā Mazmežotnes muižā “Bague Duo” izpildīs jauno koncertprogrammuskaņdarbus no sava debijas albuma, kas šogad tika izvirzīts Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons 2018” nominācijā “Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums”, kā arī pasaulē populāru autoru (Chick Corea, Astor Piazolla, Raimonds Pauls u.c.) melodiju apdares.

Koncerta programmā piedalīties arī īpašā viešņa – šarmantā dziedātāja Aija Vītoliņa, kura priecēs klausītājus ar populārām ladino un fado balādēm.

“Bague Duo” un Aijas Vītoliņas smeldzes piepildītās un sirsnīgās melodijas sniegs baudījumu koncerta apmeklētājiem un dāvās harmoniju un enerģiju jaunam darba cēlienam.

Koncerts notiks Mazmežotnes muižas pasākumu stallī.     

Ierašanās no pl. 18:00.  Koncerta sākums pl. 19:00.     

Bufetē būs iespējams iegādāties dzērienus un mazas uzkodiņas.    

Pirms koncerta iespējams izstaigāties pa muižas plašo teritoriju, kā arī rezervēt galdiņu un pusdienot muižas restorānā.    

Muižas viesnīca piedāvā  nakšņošanu mājīgās muižas istabiņās.

 
Nav gaidāmo pasākumu