Profesionalo teātru festivāls EJU MEKLĒT! Bērniem un jauniešiem / Aizputes hronikas / Aizputes teātra studija Panda

Aizputes hronikas

Dokumentāla izrāde „Aizputes hronikas” ir izrāde par Aizputi un tās jauniešiem. Izrādes dramaturģijas pamatā ir pašu jauniešu piedzīvotie stāsti no agras bērnības, ikdienas dzīves Aizputē un skolas solā. Draudzība, pirmā mīlestība, satikšanās, draudzība, profesijas izvēle un nākotnes sapņi.

Par dzīvi mazpilsētā citi mēdz teikt, ka tur jau nekas nenotiek. Vai tiešām? Mēs pētīsim to, kas notiek tad , kad šķietami nenotiek nekas?

AIZPUTES HRONIKAS” radošā komanda:

Režisore Sandija Kalniņa

Horeogrāfe Kristīne Brīniņa

Gaisma/Skaņa Matīss Mirbahs

Piedalās Aizputes teātra studijas „Panda” aktieri Luīze Balode, Zane Reine, Terēze Džabrailova, Elīna Juska, Jānis Bīmanis, Jānis Zaicevs, Andžejs Gūtmanis, Māris Mumgaudis, Dāvids Koškins.

Vecums: 14+

Aizpute ir sena pilsēta Latvijā, kas atrodas Rietumkurzemes Tebras krastos, 50 km uz ziemeļaustrumiem no Liepājas. Aizputē 2016. gada 1. janvārī bija 4 633 iedzīvotāji. Ievērojama ar to, ka tā ir bijusi Kurzemes bīskapijas domkapitula mītnes vieta, autonomā Piltenes apgabala galvaspilsēta, apriņķa pilsēta.

Aizputes teātra studija „Panda”

2017. gada rudenī apritēs divi gadi, kopš darbojas Aizputes jauniešu teātra studija „Panda”, kas savu nosaukumu rada, iedvesmojoties no japāņu mākslinieka dāvanas Aizputei-pandas mātes statujas. Šīs dāvanas pamatideja ir tajā, ka Aizputē ir tikpat daudz iedzīvotāju, cik pandu pasaulē. Mēs esam maza pilsēta, mēs esam reti un īpaši, tātad esam aizsargājam i- ar šādu lozungu darbojas „Panda’s” radošais kolektīvs, kurā darbojas desmit jauni un radoši jaunieši. Aizputes jauniešu teātri „Panda” vada profesionāla dramaturģe un režisore Sandija Kalniņa.

Panda” sasniegumi (laikposms no 2015.-2017.g).

That awkward moment, when...”. Pirmizrāde 2016.gada 4.martā Aizputes kultūras namā.

Izrāde tika rādīta arī Aizputes pilsētas svētku ietvaros. Svarīgi piebilst, ka šī pati luga tika iesniegta Laura Gundara rīkotajā tekstu konkursā „Sīpols”. Izvēlēta, kā viena no divām labākajām, luga guva ceļazīmi uz Zviedriju, kur mazā pilsētā Ljungskile notika vispasaules dramaturgu saiets. Latviju un Aizputi pārstāvēja Sandija Kalniņa.

Dalība Aizputes vidusskolas un Aizputes novada domes atbalstītajā Sandijas Kalniņas projektā Atvērtās teātra meistardarbnīcas Aizputes vidusskolā, kurā dažādas teātra meistarklases vadīja populāri aktieri Karīna Tatārinova, Kaspars Gods, Leļļu teātra režisors Edgars Niklasons un Sandija Kalniņa.

Mafijas teātris”. Pirmizrāde 2017.gada 2.aprīlī Aizputes kultūras namā.

Lugas autori Jānis Zaicevs un Sandija Kalniņa. Jānis Zaicevs- ir piemērs un pierādījums tam, ka iekustinot radošos ūdeņus var atklāties arvien jauni un jauni Aizputes jauniešu talanti.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu