ANDRIS NELSONS. KRISTĪNE OPOLAIS. Leipcigas GEWANDHAUS orķestris

Viens no pasaules izcilākajiem orķestriem – Leipcigas Gewandhausorchester  –  mākslinieciskā vadītāja Andra Nelsona vadībā uz Rīgu ved divas atšķirīgas programmas. Šie koncerti iekļauti Latvijas valsts simtgades koncertciklā “Dzimuši Latvijā” un tie ir koncertcikla “Baltijas Muzikālās sezonas” 2018.gada sezonas noslēguma koncerti.

13.oktobra programmā kopā ar orķestri dziedās soprāns Kristīne Opolais, kura dzied gan pasaules lielākajos operteātros, gan prestižākajās koncertzālēs. Viņas balsī koncertā skanēs Čaikovska operu Jevgeņijs Oņegins un Pīķa dāma skaistākās lappuses – vēstules skats un Lizas ariozo.

Koncertā pirmoreiz Latvijā izskanēs Andra Dzenīša jaundarbs Māra, kas komponēts pēc Bostonas simfoniskā orķestra un Leipcigas Gewandhausorchester pasūtinājuma. Andra Nelsona vadībā tā pasaules pirmatskaņojums notiks 2018.gada septembrī Leipcigā, bet Bostonā to dzirdēs novembrī.

Koncerta 2. daļā skanēs monumentālā, hrestomātiskā Gustava Mālera Pirmā simfonija, kas pazīstama ar nosaukumu Titāns.

Sākot no 22. februāra, Andris Nelsons savu jauno posteni kā Leipcigas Gewandhausorchester mākslinieciskais vadītājs ieskandējis vairākos koncertos Leipcigā, izcilā kolektīva koncertu ģeogrāfija šajā gadā aptver Londonu, Stokholmu, Maskavu, Sanktpēterburgu, Helsinkus un arī Latviju.

Koncertcikls „Dzimuši Latvijā” ir Latvijas valsts simtgades notikums, kuru atbalsta Kultūras ministrija. Koncertciklā Latvijas klausītājiem tiek piedāvāta iespēja pieredzēt gan Latvijas jauno talantu, gan jau starptautiski atzītu un pasaulē pieprasītu mūzikas zvaigžņu uzstāšanos Latvijas koncertzālēs.

 
Nav gaidāmo pasākumu