DVĒSELES 6 STĪGAS / Aivars Gudrais un draugi

 

Savulaik jaudīgāko latviešu pop un rokmūzikas grupu ZODIAKS, SĪPOLI un TURAIDAS ROZE dalībnieki apvienojušies izcilu mūziķu komandā, lai vienā koncertā dažādās Latvijas vietās izdziedātu un izspēlētu savus labākos hītus, tādējādi sveicot šo grupu ģitāristu Aivaru Gudro 60. gadu jubilejā.

 Pirmo reizi vērienīgais koncerts „Dvēseles 6 stīgas” izskanēs 6. maijā Ādažu kultūras centrā, vienkopus pulcējot draugus un domubiedrus: komponistus Mārtiņu Braunu un Jāni Lūsēnu, dziedātājus Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Zani Gudro un Ievu Sutugovu; mūziķus Raimondu Ozolu (vijole), Juri Kristonu (taustiņinstrumenti), Modri Laizānu (bass), Rūdolfu Dankfeldu (sitamie instrumenti), Andi Klučnieku (flauta, stabules) un  par Latvijas “zelta ģitāristu” dēvēt0 AIVARU GUDRO, kurš šajā dienā svinēs savu dzimšanas dienu.

 Koncertos skanēs dziesmas un izcila instrumentālā mūzika no Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna 80. gadu un vēlākas daiļrades: „Lielais Alberts”, „Elpo”, „Nelaid, māte, bērnus mežā”, „Apvij rokas”, fināls no mūzikas kinofilmai „Pūt, vējiņi”, „Taisnība”, „Tēvu zeme” un daudzas citas.

 „Viņa ģitāras skanējums tāpat kā īpašas balss tembrs ir atpazīstams un kļuvis par sava veida zīmi,” saka komponists Jānis Lūsēns, kurš ar Aivaru Gudro ir pazīstams kopš studiju laikiem Konservatorijā. “Aivara izcilā ģitārspēle deva spožu un kaislīgu krāsu kopējā skanējumā gan grupās „Sīpoli” un „Turaidas Roze”, un izteikti tas dominē sadarbībā ar komponistu Imantu Kalniņu.”

 „Aivaru Gudro ilgus gadus pazīstu kā savdabīgas un smalkas skaņas veidotāju, un tembrāli viņš ir ļoti interesants mūziķis,” atzīst komponists Mārtiņš Brauns.  Savukārt mūzikas žurnālists Uldis Rudaks atceras, ka „astoņdesmitajos gados Latvijā Aivars Gudrais bija ģitārists “uz izķeršanu”. Aivars uz skatuves no instrumenta stīgām spēj izvilināt skaņas, kas rada plūstošu skaņu ainavu. Šo Gudrā spēju un īpašo vibrāciju pazina un savās kompozīcijās izmantoja labākie latviešu komponisti, kuri vadīja rokgrupas – Mārtiņš Brauns Sīpolos, Jānis Lūsēns Zodiakā,  Imants Kalniņš Turaidas Rozē.”

 Koncertā izskanēs vairākas instrumentālas kompozīcijas, ļaujot izbaudīt klausītājiem izcilo mūziķu - instrumentālistu muzicētprieku, visu laiku labākās dziesmas lielisku solistu sniegumā, piedaloties vairāku šo dziesmu komponistiem un kopumā tā būs dvēseliska un roķīga tikšanās klausītājiem ar sava laika un joprojām spožākajiem Latvijas mūziķiem.

 Aivara Gudrā jubilejas koncerti notiks: 

 6.maijā Ādažu kultūras centrā, 10.maijā Jelgavas kultūras namā, 11.maijā Valmieras kultūras centrā, 12.maijā Liepājas OC Rožu zālē, 18.maijā Rīgā, VEF Kultūras pilī, 19.maijā Vidzemes koncertzālē „Cēsis”, 2.jūnijā Latgales vēstniecībā „Gors”.

 
Nav gaidāmo pasākumu