ZIEMASSVĒTKU DŽEZS / RIGA JAZZ CHRISTMAS EVE

Ziemassvētku džeza vakars

Piedalās Orķestra "Rīga" bigbends
Programmas muzikālais vadītājs Dāvis Jurka
Solisti:
Camille Bertault (Francija)
Rūta Dūduma
Evilena Protektore
Normunds Rutulis.

Programmā džeza kompozīcijas un Ziemassvētku melodijas.
Koncertā ieeja bērniem līdz 7 gadu vecumam nav atļauta.

Dāvis Jurka sevi pieteicis kā aktīvu un daudzpusīgu jauno mūziķi, 2015. gadā saņēmis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Swedbank Gada balvu par izciliem sasniegumiem un aktīvu darbību. Viņš ir saksofonists Latvijas Radio Bigbendā un paralēli muzicē kā solists un dažādu sastāvu dalībnieks. Izglītojies gan JVLMA (maģistra grāds Džeza nodaļā), gan Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā, gan Hamburgas Mūzikas akadēmijā. Mūziķis kopā ar domubiedriem – džeza un stīgu kvartetiem - šogad izdevis projekta Strings Attached CD ierakstu.

Jaunā franču džeza māksliniece Kamilla Berto (Camille Bertault) Latvijā viesosies pirmoreiz. Atpazīstamību Francijā un nu jau Eiropā strauji ieguvusi, pateicoties sociālajos tīklos publicētajiem un pašas ierakstītajiem video materiāliem, kuros viņa meistarīgi un izjusti izpilda džeza klasiķu kaverversijas, īpaši izceļoties ar scat singing vokālajām prasmēm. Kamilla ir uzaugusi muzikālā ģimenē, studējusi klavierspēli, vokālo un teātra mākslu, džeza mūzikas teoriju, kompozīciju un improvizāciju. Debijas albums En Vie (2016) atspoguļo dziedātājas plaukstošo talantu ne tikai vokālajā mākslā, bet arī mūzikas komponēšanā un tekstu radīšanā franču valodā – viņa ir autore un aranžētāja vairākiem ieraksta skaņdarbiem. Šī gada izskaņā gaidāms Kamillas Bertoltes otrais albums, gaidām!

Normunds Rutulis Latvijā plaši pazīstams kā popmūzikas un šlāgermūzikas izpildītājs, taču māksliniekam tuvs ir arī džeza žanrs un viņš šī gada sākumā kopā ar pianistu Jāni Ķirsi, bundzinieku Paulu Ķierpi un basģitāristu Daniēlu Pelci izveidojis mūzikas apvienību Beaujolai, kas spēlē 30. – 60. gadu vieglā džeza virzienā. N. Rutulis ir viens no nedaudzajiem latviešu solistiem, kas saņēmis 10 Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, viņš var lepoties ar 9 solo albumiem un veiksmīgu karjeru mūzikas un radio producenta, TV raidījumu vadītāja u.c. ampluā.

Dziedātāja Rūta Dūduma savas vokālās spējas džezā pierādījusi starptautiskos konkursos un festivālos gan Latvijā (Riga Jazz Stage, “Rīgas Ritmi”), gan Igaunijā (Nomme Jazz, Juu Jaab), gan Lietuvā (Kaunas Jazz), gan Somijā (Turku Jazz). Paralēli studijām Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā R. Dūduma aktīvi muzicē vokālajā džeza grupā Framest, muzikālā apvienībā “Vintāža”, piedalās dažādos teātra, mūziklu iestudējumos, kā arī pasniedz vokālās nodarbības. Solistei izveidojusies veiksmīga sadarbība ar izciliem Latvijas mūziķiem - Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Mārtiņu Braunu, Ievu Kerēvicu, Jolantu Gulbi u.c.

Evilena Protektore 2016. gadā saņēmusi Nika Gotema (Nic Gotham) balvu par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un dzīvē. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas maģistrantūras absolvente uz Latvijas muzikālās skatuves vispamanāmāk nu jau 12 gadus koncertē ar grupu “Pieneņu vīns”, kurā viņa ir gan vokāliste, gan komponiste. Dziedātāja aktīvi līdzdarbojas dažādos profesionālos džeza mūzikas projektos (Jazzatomy, EP Jazz Project, Duo's, Golden Groovers, Funkology) tepat Latvijā un arvien paplašina sadarbības apvāršņus starptautiskā vidē. E. Protektore ir Grand Prix ieguvēja 2014. gada konkursā Jazz Voices, Lietuvā.

 Camille Bertault

 
Nav gaidāmo pasākumu