Ceriņu svētku Galā koncerts. Klasika ceriņos.

Kad maija nogalē ceriņu krāsu un smaržas virpulis ir sasniedzis savu pilnbriedu un reibina ikviena cilvēka prātu, Dobelē aicināti tikties visi ceriņu skaistuma un mūzikas baudītāji.
Jau 16. reizi Dārzkopības institūta dārzā, kur atrodas lielākais ceriņu stādījums Latvijā, kā arī viena no plašākajām ceriņu kolekcijām pasaulē, ceriņu svētku kulminācija 27. maijā būs klasiskās mūzikas koncerts ar skaistākajām operu ārijām un neopolitāniešu mīlas dziesmām un liriku.
Pašā ceriņdārza sirdī zem zilajām Zemgales debesīm melodisko un krāšņo mūziku izpildīs lieliski mūziķi – Kristīne Zadovska, Miervaldis Jeņčs, Jūlija Vasiljeva, Laura Grecka, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš, Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra mūziķu grupa Raimonda Ozola vadībā, pie klavierēm Laila Holberga.

Pirms koncerta apmeklētāji aicināti izjust ceriņlaika burvību Dārzkopības institūta dārzā Dobelē. Koncerta ieejas biļetes derīgas arī dārza un selekcionāra Pētera Upīša piemiņas muzeja apskatei, kurā būs iespējams aplūkot Māra Subača izstādi “Domu dārzs” un noskatīties režisora Herca Franka 1974. gadā Rīgas Kinostudijā uzņemto dokumentālo filmu par selekcionāru Pēteri Upīti "Esības prieks".
Uzrādot koncerta biļeti, 27. maijā apmeklētāji var viesoties dārzā jau visas dienas garumā. Savukārt no plkst. 16.00 ieeja dārzā būs iespējama tikai ar koncerta biļetēm. Ieejas biļetes, sēdvietas netiek numurētas. Sēdvietas būs pieejamas, bet netiek garantētas – katrs var ņemt līdzi arī savu un sēdēt dārzā.
Pirmsskolas vecuma bērniem koncerta apmeklējums ir bez maksas.
Norises vieta: Pētera Upīša dārzs, Graudu iela 1, Dobele.

 
Nav gaidāmo pasākumu