Izrāde bērniem Brodveja stilā /Paukojam un šmaukojam/

nebēdnīgi-muzikāla izrāde- dziesmuspēle bērniem

Paukojam un šmaukojam

Nerātnajiem zaķēniem Paukam, kas dzīvo Ozolaines mežā, galva vienmēr pilna ar dažādām idejām un dullībām, bet gudrinieks Šmauks tās palīdz realizēt, jo divas galvas taču ir gudrākas nekā viena, vai ne?! Dzīve ir lustīga, dulluma un pārsteigumu pilna, tomēr katrs viņu jautrais darbiņš, kas vienmēr labi domāts, beidzas diezgan bēdīgi...

Zaķēni nenokar galvas un ir gatavi laboties (cik pazīstami, vai ne?...), un … Paukam atkal ir – „I-D-E-J-A!” Sākas jauns piedzīvojums… Ko tas nesīs meža iemītniekiem?

Lai nu kā, - zaķēniem pieder vissvarīgākā, vislielākā vērtība – laba sirds! Tāpēc šis stāsts galu galā beidzas labi un viņiem viss tiek piedots.
Dziesmuspēle Brodveja stilā, veidota pēc Enīdas Blaitonas populārās pasakas „Pauks un Šmauks” motīviem. Izteiksmīgā kustību horeogrāfija, spilgtā kostīmu koncepcija, Ozolaines meža vides scenogrāfija priecēs gan pirmskolas un jaunāko klašu bērnus, gan viņu vecākus un ikvienu, kam patīk azarts, jautrība un ir mīļas bērnības atmiņas.

Kurš gan nezin lieliskā latviešu melodiķa Arvīda Žilinska hitus, -- bērnu dziesmas, kas visās paaudzēs iecienītas ne mazāk kā Raimonda Paula vai citu melodiķu daiļrade -- „Rīta rosme”, „Dziesmiņa par mīļo māmiņu”, Kaķīts mans”, „Dziesma par slinko Jānīti”, „Pulkstens deviņus jau zvana” un daudzas, daudzas citas izdziedās Mārcis Maņjakovs vai Artūrs Mangulis, Emīls Kivlenieks, Kārlis Rūtentāls un Anastasija Vorobjova, kas sevi spoži jau pieteikuši operešu Klīvija, Jautrā atraitne un Balle Savojā izrādēs, Valērija Koļago, Laura Purena un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Sabīne Krilova, ko pazīstam no LTV šova „Radīti mūzikai”, Emīls Klaužs, Laima Krīgere, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs, Ansis Bētiņš. Zaķu orķestris - džeza pianists Madars Kalniņš un džeza grupa.

Režisors Valdis Lūriņš stāsta: „Tā ir bērnības pasaulei pietuvināta muzikāla izrāde – saspēle ar mazajiem skatītājiem un viņu vacākiem – rotaļas, draugi, pārdzīvojumu un piedzīvojumu meklējumi, pāragrā patstāvība, uzticība un atgriešanās mājās, kad „cimdi, zeķes, zābaciņi kaktā rātni dus”, kur dziesmiņu miegam dzied mīļā māmiņa. Stāsts būs par labo, kas vienmēr uzvar ļauno!”

Režisors Valdis Lūriņš
Horeogrāfs Alberts Kivlenieks
Kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa
Scenogrāfs Oskars Dreģis
Producente un muzikālā konsultante Agija Ozoliņa-Kozlovska
Izrādes garums 1 stunda 10 minūtes, 1 cēliens


Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 6 –15 EUR! Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa Latvijas operetes fonda informācijas tālruni 25123145 vai e-pastu [email protected]. Bērniem līdz 3 gadu vecumam ieeja izrādē bez maksas, neaizņemot atsevišķu sēdvietu. Biļete jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

Latvijas operetes fonds apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri. Operetes teātra izrādes varat noskatīties kultūras pilī Ziemeļblāzma un Kongresu namā.

 
Nav gaidāmo pasākumu