Gongu koncerts AUGUSTA ZVAIGZNES / Märtmaa un Reuta

Augusts ir īpašs laiks. Zvaigžņu krišanas laiks. Tas naktīs aicina pavērties augšup tumši zilajās debesīs un meklēt savu īsto un vienīgo laimes zvaigzni, kas, krītot, piepilda vēlēšanos. Varam ievēlēties klusāko vēlēšanos un atstāt to Visuma ziņā, tāpēc spēcināsim savas labās domas ar gongu vibrācijām un citiem arhaiskiem instrumentiem kupolmājas terasē.

Koncertā pirmoreiz Latvijā uzstāsies lieliskā Gongu Meistare Lilija Martmā (Lilia Märtmaa), Igaunija. Lilija Igaunijas mūzikas un teātra akadēmijā ir beigusi mūzikas terapijas specialitāti. Spēlē gongus, autentiskos garīgos un stīgu instrumentus, dzied, īpaši pievēršoties mazzināmām tautu dziesmām, kas saistītas ar stihijām – zemi, ūdeni, uguni, gaisu. Lilija Igaunijā ir dažādu muzikālu un kultūras projektu dalībniece un autore.

Kopā ar Liliju koncertā dzirdēsim arī vienu no pieredzējušākajām Latvijas Gongu Meistarēm Izabellu Fatimu Reitu, kura vairāk kā 30 gadu garumā iedvesmo cilvēkus ceļā pie iekšējas harmonijas, regulāri uzstājas solo gongu koncertos, kā arī kopā ar citiem mūziķiem attīsta gonga spēli dažādos muzikālos projektos. Izabella vada arī „Daya Yoga studijas” Skaņas un vibrācijas dziedniecības centru, veicinot gongu un citu arhaisko instrumentu skaņas terapiju Latvijā.

Vispiemērotāk šo koncertu baudīt aizvērtām acīm guļus pļavā vai kupola terasē. Aicinām līdzi ņemt savus pledus, sedziņas, sēžamkrēslus un citus savām ērtībām ierastus līdzekļus. Lietus gadījumā vietas ir pieejamas tikai zem kupola terases jumta, vienlaikus ļaujot baudīt gongu un lietus skaņu relaksējošu harmoniju.

Ieeja koncerta teritorijā, sākot no plkst.13.00. Vietas īpašā noskaņa ir piemērota dabas baudīšanai, atpūtai, pastaigai.
Pirms un pēc koncerta darbosies veselīgu uzkodu bufete.

 
Nav gaidāmo pasākumu