Brīvdabas kino | SAULRIETS

SAULRIETS ir ungāru režisora Lāzlo Nemeša nākamais darbs.
Filmas darbība norisinās 1913.gadā Eiropas sirdī - skaistajā Budapeštā. Jaunā Īrisa Leitere ierodas Ungārijas galvaspilsētā, lai kļūtu par modisti leģendārā cepuru veikalā, kas savulaik piederējis viņas mirušajiem vecākiem. Kamēr Leitera cepuru veikals tiek gatavots vissmalkāko klientu uzņemšanai, pie Īrisas pēkšņi ierodas vīrietis, kurš meklē kādu Kālmānu Leiteru. Jaunā sieviete atsakās pamest pilsētu un seko Kālmāna pēdām – vienīgajam pavedienam, kas saista viņu ar zudušo pagātni…
 
Filma par civilizāciju krustcelēs. Eiropas progresa un tehnikas augstākajā punktā vēstures grāmatās neierakstītais jaunas sievietes ģimenes stāsts valsts varenības norieta priekšvakarā atspoguļo 20.gadsimta dzimšanu.
 
Filma saņēmusi FIPRESCI balvu Venēcijas Starptautiskajā kinofestivālā, kā arī izrādīta festivālos Londonā, Seviljā, Stokholmā un Toronto, kā arī Rīgā.
Filma ungāru un vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
 
Vietu skaits ierobežots.
 
Lai kino skatīšanās būtu patīkama un ērti baudāma, apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savus, sēdēšanai brīvdabā paredzētus krēslus vai pledus.
 
Kino demonstrēšana plānota, ievērojot visus patreiz valstī noteiktos ierobežojumus, tādēļ lūgums pasākuma viesiem arī būt atbildīgiem, ievērot distancēšanās noteikumus un iegādāties ieejas biļeti savlaicīgi, lai kopā varētu baudīt brīnišķīgu vakaru.
 
Rīko: Tukuma pilsētas Kultūras nams sadarbībā ar Kino Bize
Pasākums notiek vasaras notikumu cikla “Tiekamies Tukumā” ietvaros
 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu