Brīvdabas kino. TIKUMĪGA SIEVIETE | SEKSS un PSRS

Brīvdabas kino vakars
Sestdien, 25.jūlijā | 22.30 | Pilsētas parks

Spēlfilma TIKUMĪGA SIEVIETE

Sociālā satīra
Valstis: Argentīna, Austrija, Dienvidkoreja
Gads: 2016
Režisors: Lukass Valenta Riners
Filmas garums: 104 min
Valoda: Spāņu ar subtitriem latviešu un angļu valodās
Vecumam: 12+

Belēna strādā ekskluzīvā un noslēgtā dzīvojamo māju rajonā Buenosairesas apkaimē par mājkalpotāju. Otrpus šai buržuāziskajai sabiedrībai atrodas nūdistu-svingeru komūna, kurai sieviete drīz vien pievienojas. Belēna uzsāk dubultdzīvi – pusi dienas viņa uzkopj tenisa kortus un cep mafinus, bet otru – apmeklē tantras nodarbības un iepazīst savu ķermeni. Ja tu vēlies mieru, gatavojies karam – atļaušanās būt kailai kļūst par Belēnas un līdzbiedru lielāko cīņu.

Rinera rokraksts vienojas ar Ulriha Zeidla un Jorga Lantimosa interesēm par cilvēku, vaicājot, ko mūsdienu cilvēkam nozīmē kailums. Filmas scenāriju iedvesmojis patiess notikums – Buenosairesā nūdistu grupa izgājusi pilsētas ielās, provocējot un kairinot sabiedrību ar kailo miesu. Pats režisors atzinis, ka Argentīnā, tāpat kā daudzās citās valstīs kailums vēl joprojām ir tabu.

FESTIVĀLI UN BALVAS
Vīnes kinofestivālā ieguva balvu par gada labāko filmu.
Stokholmas kinofestivālā nominēta balvai par labāko filmu.
Turīnas kinofestivālā ieguva žūrijas īpašo balvu.

Dokumentālā filma SEKSS UN PSRS
Gads: 2018
Studija: Deviņi
Kopražotājs: Les Films du Balibari (Francija)
Režisors: Ināra Kolmane
Ilgums: 65’
 
Padomju Savienībā seksa tēma pamatā bija aizliegta, jo sekss kā personiskās brīvības izpausme bija viens no valdošā totalitārisma sleptajiem ienaidniekiem… Protams, bērni dzima, taču sekss praktiski bija pasludināts par "neesošu". Drīkstēja mīlēt tikai vadoni un partiju. Filma ir stāsts par antiseksuālu eksperimentu,kurš par spīti savai varenībai un plašumam, kam tika pakļauta viena piektdaļa visas pasaules sauszemes teritorijas, ko aizņēma Padomju savienība, cieta krahu, tādējādi pierādot, ka neviena diktatūra, neviena politiskā iekārta nespēj aizliegt mīlēt.

 

Vietu skaits ierobežots.

Lai kino skatīšanās būtu patīkama un ērti baudāma, apmeklētājus aicinām ņemt līdzi savus, sēdēšanai brīvdabā paredzētus krēslus vai pledus.
Kino demonstrēšanu plānojam ievērojot visus patreiz valstī noteiktos ierobežojumus un lūdzam arī mūsu viesus būt atbildīgiem, ievērot distancēšanās noteikumus un iegādāties ieejas biļeti savlaicīgi, lai mēs kopā varam baudīt brīnišķīgu vakaru.  

Rīko: Tukuma pilsētas Kultūras nams sadarbībā ar Kino Bize un KinoPunkts
Pasākums notiek vasaras notikumu cikla “Tiekamies Tukumā” ietvaros
Vairāk: www.visittukums.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu