Bērnu koncerts Senie mūzikas instrumenti | Senās mūzikas festivāls Vivat Curlandia!

Vēl pirms tam kā svinīgi atklāsim seno sajūtu festivālu - V Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivālu “VIVAT CURLANDIA!” - mazie senās mūzikas klausītāji ir aicināti pavisam tuvu iepazīties ar senajiem mūzikas instrumentiem.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors Māris Kupčs zinās stāstīt, cik interesanti dzīvoja cilvēki pirms vairāk nekā 500 gadiem, kā viņu ikdienas gaitas ielīksmoja mūzikas skaņas. Turpretī senās mūzikas ansamblis Ensemble Caladrius no Vācijas, tērpušies mākslinieces Jeļenas Forstes šūtajos rokoko laika kostīmus, iepriecinās mazo klausītāju sirdis ar harmoniskajām baroka instrumentu skaņām un iepazīstinās, cik dažādi skan klavesīns, blokflauta, lauta, teorba.. Un kas ir Violone?

Lai uzburtu atmosfēru, Bauskas kultūras centra zāli izgaismos tikai un vienīgi sveču gaisma, par ko parūpēsies scenogrāfs Artūrs Arnis. Pēc bērnu koncerta būs iespēja nofotografēties ar senlaiku tērpos ģērbtajiem mūziķiem, apskatīt viņu mūzikas instrumentus un uzdot kādu sev interesējošu jautājumu.

 
Nav gaidāmo pasākumu