Jolantas Gulbes Paškevičas kvintets. Gaisma krīt. KLĀTIENE

 

Prezentējot savu jauno mūzikas albumu “Gaisma krīt”, koncertā “Lielajā dzintarā” Jolantas Gulbes Paškevičas kvintets atskaņos īpaši atlasītas un Jolantai Gulbei Paškevičai ļoti nozīmīgu latviešu komponistu dziesmas. Visām kompozīcijām radīti īpaši aranžējumi, kuru autori ir gan Jolanta pati, gan talantīgais džeza pianists Kristaps Vanadziņš. Koncertprogrammā iekļauti tādi darbi kā Imanta Kalniņa un Vizmas Belševicas "Dūdieviņš", Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa "Cik savādi", Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera "Dziesma par spēli",  Raimonda Paula un Jāņa Petera "Ja Tevis nebūtu" un citas latviešu tautai nozīmīgas dziesmas. 

Par gaidāmo koncertu Jolanta Gulbe Paškeviča: "Jāsaka paldies latviešu komponistiem un dziesmu vārdu autoriem par nacionālo kultūras bagātību. Esmu uzaugusi ar šo muziku, tā ir veidojusi manu muzikālo gaumi. Šī programma ir mans veltījums manai tautai, maniem cilvēkiem."

Programmu dzirdēsim kvinteta sastāvā, kurā kopā ar šarmanto dziedātāju uzstāsies izcils mūziķu sastāvs - saksofonists Deniss Paškevičs, pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. 

Jolanta Gulbe Paškeviča ir viena no latviešu džeza profesionālās elites ekstravagantākajām dziedātājām ar tembrāli bagātu un spēcīgu balsi. Viņa ir viena no pieprasītākajām bossa nova un portugāļu fado stila mūzikas izpildītājām visā Baltijā. Paralēli primārajai darbībai šajā lauciņā Jolanta bijusi vairāku Latvijas TV šovu žūrijas locekle un vokālā pedagoģe, kā arī veidojusi starptautiskus mūzikas projektus un ierakstījusi mūzikas albumus ar jazz, soul un world music meistariem no Eiropas, Krievijas un ASV, ar kuriem sadarbība turpinās joprojām. Latvijas auditorijai labi zināma viņas sadarbošanās ar zviedru taustiņinstrumentālistu Hansu Antehedu (Hans Antehed), ar kuru kopā ierakstīti divi albumi – “Latvian Sentiments” un “More Latvian Sentiments”, kā arī sadarbība ar puertorikāņu ģitāristu Nefu Irizarī (Neff Irizarry) gan projektā “Baltic Nova Collective”, ar ko tika ierakstīts albums “Chove Chuva”, gan albumā “Fly Love”, kurā savukārt piedalījies arī amerikāņu basists un dziedātājs Džeimss Vertss (James Werts).

IeskatamGaisma Krīt

Video uzaicinājums no Jolantas Gulbes Paškeičas

Jolantas Gulbes Paškevičas kvintets:

Jolanta Gulbe Paškeviča - vokāls

Deniss Paškevičs - saksofons

Kristaps Vanadziņš - klavieres

Jānis Rubiks - bass

Rūdolfs Dankfelds - bungas

Koncerts 1 daļā. Koncerta ilgums: aptuveni 80 minūtes

Organizē: Koncertzāle LIELAIS DZINTARS 

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Biļešu cenas: no 15 - 30 eiro

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:

  •         Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
  •         Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
  •         Ģimenes* biļetes 1 vai 2 pieaugušie un 2 bērni (vai vairāk) – 25% 

NB. Apmeklējot koncertu, apmeklētājam ir jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti ap 400 klausītāji.  

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 15 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu