Tiešraides koncerts. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets. Koncertsērija PERSONĪGI

Koncerta tiešraidi skaties šeit

Koncertsērija PERSONĪGI

Koncertu “Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets” visā tā krāšņumā bijām iecerējuši atskaņot koncertsērijas “Personīgi” pavasara abonementa ietvaros. Taču pandēmija ir ieviesusi savas korekcijas, un mēs mēģinām pielāgoties jaunajai situācijai. Koncertu izlēmām neatcelt, bet gan aicināt skatītājus to baudīt tiešraidē. Savukārt abonementa īpašniekiem būs ekskluzīva iespēja redzēt koncertu klātienē. Plašāka informācija abomenentu vai klātienes biļešu īpšniekiem lasāma zemāk, pēc programmas apraksta. 

Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa balsu, kokļu, kā arī elektronikas skaņu satikšanās uz skatuves varētu šķist sena parādība, jo viņi abi savulaik piedalījušies jaunā folkloras viļņa kustībā Latvijā, tomēr šis elektroakustiskais etnoduets ir pavisam jauns projekts. Savā mūzikā duets radoši izmanto Latvijas novadu folkloras, ambientās un akadēmiskās mūzikas, kā arī džeza un roka elementus.

Koncertā etnoduets ar savu programmu “Identitātes” vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu - līvu, leivu, latgaļu un citu - senās dziesmas. To pamatā būs atšķirīgu un līdzīgu, draudzīgu un dažreiz skarbāku ļaužu stāsti, kas joprojām dzīvo savu dzīvi tautas dziesmās.

Biruta Ozoliņa ir latviešu, īpaši latgaliešu tautas dziesmu dziedātāja, koklētāja un viena no galvenajām autoritātēm mūsdienu folkloras kustībā. Viņu raksturo kā unikāla balss, tā personiskās pieredzes tvērums kombinācijā ar klaviertehnikai līdzīgiem kokles spēles paņēmieniem. Uģis Prauliņš savukārt pazīstams kā talantīgs komponists, kurš spēlējis dažādos sastāvos no leģendārajiem septiņdesmitajiem gadiem - progresīvā roka vienībās “Salve”, “Vecās Mājas”, studentu folkloras grupā “Bizīteri”, piedalījies post-folkloras grupas „Iļģi“ ierakstos un koncertos. Par savu skaņdarbu The Nightingale saņēmis Grammy balvas nomināciju.

Biruta Ozoliņa – balss un kokle, Uģis Prauliņš - taustiņinstrumenti.

Raksturīgi koncertsērijai “Personīgi” koncerta klausītājiem būs iespēja uzzināt vairāk par mūziķiem, atskaņotajiem skaņdarbiem un komponistiem. 

Koncerta ilgums: aptuveni 70 min, 1 daļā

Koncerta filmēšana notiks Lielajā zālē, ievērojot visus drošības pasākumus. Koncertam ir noteikta biļetes cena mākslinieku un koncertzāles atbalstam – 7 eiro par vienu tiešraides pieslēgumu jeb, tā saukto, dzīvokļa biļeti, kad ar vienu biļeti koncertu var baudīt visi vienas mājsaimniecības iedzīvotāji.

Biļetes:  7 eiro

Par tiešraižu biļešu iegādi:

Iegādājoties biļeti par 7 eiro, Jūs saņemsiet tiešraides kodu, kuru varēsiet izmantot, lai skatītos koncertu. Tiešraidi varēsiet vērot caur “Biļešu Paradīzes” vai “Lielā dzintara” mājas lapu, uzspiežot uz koncertu Tiešraides koncerts. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets”. Lai pieslēgtos koncertam, Jums būs jāievada tiešraides kods laukumā “ievadīt kodu”. Kods ir paredzēts vienai viedierīcei. 

Organizē: Lielais dzintars 

Kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” tiešraides koncerti vasarā:

  • 14.06. Tiešraides koncerts. Bahs. Grūvs. Saksofoni (Pavasara Abonements 2020)
  • 05.07. Tiešraides koncerts. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets (Pavasara Abonements 2020)
  • 09.08. Tiešraides opermūzikas koncerts. Dienvidu saules promenāde 

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Koncertzāles Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta 30 minūtes pirms koncerta sākuma.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu