Kremerata Baltica festivāls. Noslēguma Koncerts. Gidons Krēmers, Georgijs Osokins, Hugo Tičati

 Klausītājiem, kuri iegādājušies biļetes uz Kremerata Baltica festivāla koncertiem līdz 1. augustam, lūdzam iegādātās biļetes apmainīt pret jaunām "personalizētām biļetēm". Informējam, ka sakara ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, Dzintaru koncertzāles sēdvietu skaits un izkārtojums ir mainīts. Biļetes var apmainīt Dzintaru koncertzāles biļešu kasē katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.30 bez brīvdienām (pusdienu pārtraukums no plkst. 14.00 līdz 14.30).

Piedalās: Gidons Krēmers (vijole), Lučiana Mančīni (Luciana Mancini, mecosoprāns), Hugo Tičiati (Hugo Ticciati, vijole), Georgijs Osokins (klavieres),  Kremerata Baltica kamerorķestris

 

Programmā:

Andrius Žlabis (Andrius Žlabys, 1978)

’’Kaleidoscope of Lost Time’’ (pasaules pirmatskaņojums)

 

I.Prelude

  1. Scherzo-Passacaglia

III. Dissonance

  1. Quarter = 87
  2. Perpetuum 

 

Arturs Maskats (1957)

’’Vasaras sapņi’’, Koncerts vijolei, balsij un kamerorķestrim (pasaules pirmatskaņojums)

Izpilda - Luciana Mancini, Hugo Ticcati & Kremerata Baltica

 

 

II daļa

 

Ludvigs van Bēthovens (Ludwig van Beethoven, 1770–1827)

Beethoven Aria from op. 132

Izpilda - Hugo Ticciati & Kremerata Baltica

 

Ludvigs van Bēthovens

Ceturtais koncerts klavierēm un orķestrim Solmažorā op. 58, versija kamerorķestrim

I.Allegro moderato

  1. Andante

III. Rondo (Vivace)

Izpilda - Georgijs Osokins & Kremerata Baltica

 

 

’’Kremerata Baltica’’ noslēguma koncertā līdzās maestro Gidonam Krēmeram un orķestra rezidējošajam māksliniekam, pianistam Georgijam Osokinam, gaidāmi īpaši viesi – neordinārais un intelektuālais vijolnieks Hugo Tičiati (Hugo Ticciati), kurš jau vairākkārt atskaņojis latviešu komponistu skaņdarbus un mecosoprāns Lusiana Mančīni (Luciana Mancini). Čīliešu-zviedru dziedātāja ir spoža senās mūzikas interprete, koncertējusi ar slaveniem senās mūzikas ansambļiem, kā Freiburgas baroka orķestris un L’Arpeggiata.

 

Programmā gaidāmi divi pasaules pirmatskaņojumi – pasaulē atzītais lietuviešu pianists un laikmetīgās mūzikas entuziasts Andrius Žlabis radījis jaundarbu Gidonam Krēmeram un ’’Kremerata Baltica’’ ar nosaukumu ’’Kaleidoscope of the lost time’’, toties nostalģisku smeldzi mīlošais Arturs Maskats skaņās darinājis Emīlijas Dikensones dzejas rindas koncertā ’’Vasaras sapņi’’ balsij, vijolei un kamerorķestrim. Šis darbs ir starptautisks kopdarbs  - orķestrim  Kremerata Baltica sadarbībā ar Zviedrijas ansambli O/Modernt, kuri būs nākamie “ Vasaras sapņu” izpildītāji.

 

Par Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu pēc pirmatskaņojuma rakstīja, ka tas esot ’’apbrīnojamākais, mākslinieciskākais, neparastākais un komplicētākais Bēthovena sakomponētais koncerts’’. Ceturto klavierkoncertu mēdz arī uzskatīt par liriskāko, lokanāko un maigāko no viņa klavierkoncertiem – šis opuss nudien ir Bēthovena ģeniālās mākslas pilnība.

Bet Bēthovena vēlīno stīgu kvartetu pasaulē ieskanas filozofiski grēksūdzes zvani, gremdējoties tādos apcirkņu dziļumos, kurus laikabiedri nesaprata. Par 15. stīgu kvarteta lēno daļu pats Bēthovens teicis, ka ’’tā ir pateicības himna dievišķībai no slimnieka, kas atsveseļojas’’.

 

 

 

 

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu