II Starptautiskā zēnu solo un duetu dziedāšanas festivāla-konkursa Rīgas Doms 2020 Noslēguma koncerts

! PASĀKUMS TIEK PĀRCELTS UZ  15.05.2021.

Piedalās:
Rīgas Doma kora zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns
Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris, diriģents Romāns Vanags
Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris, diriģente Ilze Balode
Solisti Daumants Kalniņš
Ērģelnieks Aigars Reinis

2021. gadā, pēc vairāk kā desmit gadu pārtraukuma atjaunota nozīmīga tradīcija un atsākta II Starptautiskā zēnu solo un duetu dziedāšanas festivāla-konkursa “Rīgas Doms” norise.
Dziedāšanas konkurss norisināsies 2021.gada 13. un 14.maijā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē, bet 15. maijā festivāls RĪGAS DOMS 2021 noslēgsies ar tā kulmināciju – Noslēguma koncertu un laureātu apbalvošanu Rīgas Domā, kad kopā ar konkursa laureātiem uzstāsies labākie Latvijas zēnu kori, solisti un mūziķi.
“Jau kopš J. S. Baha laikiem zēnu balsis raksturotas ar spilgtiem epitetiem – kā eņģeļu vai lakstīgalu balsis. Festivāla virsuzdevums ir sekmēt zēnu dziedāšanu kā iedvesmojošu paraugu ikvienam bērnam, reizē veicinot diriģentu un vokālo pedagogu radošās pieredzes apmaiņu,” uzsver festivāla idejas autors Jānis Erenštreits.

II Starptautisko zēnu solo un duetu dziedāšanas festivālu – konkursu “Rīgas Doms” organizē PIKC Nacionālās Mākslu vidusskolas Rīgas Doma kora skola, sadarbībā ar Rīgas Doma kora skolas atbalsta biedrību.

Vairāk informācijas:
http://www.rdks.lv/rigas-doms/

https://www.facebook.com/FestivalRigasDoms2020/

 
Nav gaidāmo pasākumu