PĒTERA VASKA MŪZIKAS APRĪLIS | MĀSAS SKRIDES un SINFONIETTA RĪGA

„Mīlestība bija un ir, un tā nekad nebeigsies. Manuprāt, solo vijole un stīgu orķestris ir labākais sastāvs mīlestības stāsta izdziedāšanai. Viendaļīgā kompozīcija iesākas ar klusinātu stīgu tremolo. Tad ieskanas vijoles solo – jautājot, meklējot, līdz tā izplaukst plašā kantilēnā, kuru balsta klusināts stīgu orķestra skanējums. Ceru, ka „Vox amoris” uzrunās klausītājus un pasauli un darīs mīlestībai kaut nedaudz atvērtāku," Pēteris Vasks.

Festivāla koncerts, kura īpašās viešņas būs talantīgās māsas, Baiba un Lauma Skrides. Muzicējot jau kopš bērnības, Lauma un Baiba viena otrai ir vienas no uzticamākajiem kamermūzikas partneriem līdz šim.

Latviešu vijolnieces Baibas Skrides dabisko muzicēšanu un aizrautību novērtējuši gan klausītāji, gan ievērojami orķestri un pazīstami diriģenti visā pasaulē. Svaigs skatījums, muzicēt prieks un nesamākslota brīvība raksturo talantīgās vijolnieces spēli, kas visai regulāri izskan kopā ar orķestriem Berlīnē, Bostonā, Parīzē, Bavārijā, kā arī Londonā, Zviedrijā, Sidnejā, Nīderlandē un citviet. Baiba Skride sadarbojusies ar pasaules izcilākajiem diriģentiem, kuru vidū jāmin Andris Nelsons, Kristofs Ešenbahs, Pāvo un Nēme Jervi, Vasīlijs Petrenko, Sakari Oramo, Juka Peka Saraste, Jons Stūrgords un vēl citi meistari.

Pasaulē Baibas vārds kļuva pazīstams 2001. gadā, kad māksliniece ieguva Grand Prix vijolniekiem visgrūtākajā un tradīcijām bagātākajā Karalienes Elizabetes konkursā. Tanī pašā gadā viņa kļuva par Hans Ulrich Schmid koncertaģentūras solisti.

Pianiste Lauma Skride teicamu reputāciju guvusi, atskaņojot vācu romantisma laika mūziku, kā arī klasiķu darbus. Viņas sniegumu bargie vācu kritiķi raksturojuši kā reti izteiksmīgu un jūtīgu, apbrīnojot toņa kvalitāti, spēcīgo enerģijas lādiņu un allaž nevainojamo virtuozitāti. Kā kamermūziķe un soliste Lauma Skride koncertējusi daudzviet pasaulē, par savu sniegumu Bēthovena festivālā Bonnā saņemot Bēthovena biedrības ikgadējo balvu — piemiņas gredzenu, kādu ik gadu pasniedz jaunam mūziķim.

Baiba Skride, vijole

Lauma Skride, klavieres

Orķestris Sinfonietta Rīga

Diriģents Normunds Šnē

Programmā: Pēteris Vasks Vox Amoris un Fruit of Silence, Arvo Pērts These words, Erki Svens Tīrs Flamma, Vilnis Šmīdbergs Elēģija

*Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

**Pasākumā pirmsskolas vecuma bērni netiek ielaisti. Darbosies Bērnu istaba.

Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 
Nav gaidāmo pasākumu