SIRĒNA UN VIKTORIJA/biedrības AĪDA viesizrāde

Aleksandrs Gaļina

SIRĒNA UN VIKTORIJA

Komēdija 2 cēlienos

Režisors – Felikss Deičs

Lomās: Aīda Ozoliņa, Jakovs Rafalsons, Gunta Virkava

Aleksandra Gaļina lugā “Sirēna un Viktorija” divas sievietes ir kā pretpoli, kas nemanot ļaujas piedzīvojumiem ar noslēpumainu vīrieti. Viena ir vientuļa skolotāja ar angļu gramatiku somā, bet otra ar skotu viskiju uz galda izbijusi biznesmene. Abas dāmas pietiekoši atšķirīgas, bet tajā pašā laikā līdzīgi vientuļas, kuru dzīvi sagriež kājām gaisā vīrietis. Noslēpumainais svešinieks sola piepildīt dāmām visslēptākās vēlēšanās. Rodas jautājums, vai daudzsološais vīrietis ir tas, par ko uzdodas?   

“Esam priecīgi, ka no skapja varam izvilkt režisora Feliksa Deiča senu iestudējumu, kurš ir piesātināts ar pozitīvu attiecību, cilvēcības un komēdijai raksturīgu pārpratumu garu. Gribas notvert labās un pozitīvās sajūtas aiz astes, nelaist tās vaļā. Mēs gribam parādīt cilvēkiem pozitīvi cilvēcīgu izrādi, jo zinām, ka arī Felikss Deičs tā gribētu. Viņš no mākoņa maliņas savus aktierus vēro. No režisora atvadījāmies augustā, bet izrādes dzīvo savu dzīvi tālāk, kamēr ir skatītāji un kamēr aktieri var nospēlēt.”, tā par iestudējumu saka aktieris Jakovs Rafalsons.

Deviņdesmito gadu baigās režisors Felikss Deičs Aleksandra Gaļina lugu “Sirēna un Viktorija” iestudēja Rīgas Krievu teātrī. Šobrīd iestudējums ir atdzīvojies aktieru Aīdas Ozoliņas, Jakova Rafalsona un Guntas Virkavas rokrakstā, izrādes komponists Valdis Zilveris.

Papildus informācija: Biedrības "Aīda" viesizrāde

 
Nav gaidāmo pasākumu