Ģitāristu dueta BAGUE DUO un Aijas Vītoliņas koncerts

Ģitāristu dueta “Bague Duo” un Aijas Vītoliņas koncerts

17. aprīlī plkst. 18.00, Dobeles koncertzālē “ZINTA” notiks akustisko ģitāristu dueta “Bague Duo” un šarmantās dziedātājas Aijas Vītoliņas koncerts. Duetā spēkus apvienojuši leģendārais mūziķis Aivars Hermanis un muzikālajās aprindās jau ievērību guvušais Ēriks Upenieks.

Koncertā skanēs “Bague Duo” debijas albumā iekļautie, abu ģitāristu pašu sacerētie lakoniskie, bet vienlaikus fantāziju rosinošie skaņdarbi. Savā muzikālajā domāšanā radniecisko ģitāristu spēles stils balstīts flamenko un Latīņamerikas džeza tradīcijās. Likumsakarīgi, ka arī jaunradītās kompozīcijas šķiet spāniskas saules un baudpilnas dzīves uztveres uzlādētas. Koncertā tās mīsies ar tādu pasaulē un Latvijā populāru autoru kā John Lennon, Chick Corea, Astor Piazzolla, Raimonda Paula, Jura Pavītola, Ulda Stabulnieka skaņdarbiem, kā arī kompozīcijām no Aivara Hermaņa iepriekšējiem solo albumiem “Mans laiks” un “Liepājas iela”. Muzikālās kompozīcijas papildinās stāstījums par “Bague Duo” un viņu debijas albumu, kā arī Aivara muzikālās karjeras veidošanu – laiku, kad Latvijā dzima un attīstījās populārā un rokmūzika, viņa laikabiedriem, kā arī pasaules mūzikas ietekmi.

Ģitārista, komponista, aranžētāja Aivara Hermaņa teju 50 gadus ilgā pieredze un radošie sasniegumi ir ķīla katra jaunradīta darba vērtībai. Kā profesionāls mūziķis – ģitārists spēlējis grupās “Suvenīrs”, “Tip-Top”, “Modo”, “Opus”, “Remix”, R. Paula ansamblī, Latvijas Valsts Televīzijas un Radio orķestrī, G.Rozenberga bigbendā, “Stabu ielas džess” orķestrī, Laimas Vaikules grupā.
2014. gadā pieredzējušais mūziķis spēkus apvienoja ar muzikālajās aprindās jau ievērību guvušo Ēriku Upenieku – ģitāristu, komponistu un aranžētāju, kurš sadarbojies ar dziedātājiem un mūziķiem: Normundu Rutuli, Anci Krauzi, Jāni Stībeli, Intaru Busuli, Igo, Raimondu Macatu, Kristapu Krievkalnu u.c.. 2017. gada nogalē duets pieņēma nosaukumu “Bague Duo” un izdeva debijas albumu ar Aivara Hermaņa un Ērika Upenieka oriģinālmūziku – 10 instrumentāliem skaņdarbiem pašradītos aranžējumos. 2018. gadā albums tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”.
Dueta nosaukumu mūziķi ir atvasinājuši no katalāņu mūzikas instrumentu darbnīcas “H.Bague” vārda, jo gan Aivars, gan Ēriks spēlē darbnīcā izgatavotas akustiskās ģitāras.

Koncertā uzstāsies arī samtainās balss īpašniece, sievišķīgi šarmantā dziedātāja Aija Vītoliņa. Viņa izpildīs dziesmas dažādās valodās un stilos – no Latvijā populāriem skaņdarbiem līdz maz zināmām, taču aizkustinošām flamenko balādēm no pasaulslavenās ladino stila izpildītājas Jasmin Levi repertuāra.
Aivara Hermaņa un Aijas Vītoliņas sadarbība sākusies jau pirms daudziem gadiem mūzikas un mākslas festivālā “BILDES”. Kopš tā laika mūziķi kopā uzstājušies dažādos sastāvos.
Aijas Vītoliņas (agrāk pazīstama arī kā Amber) solo karjera aizsākas 2003. gadā pēc veiksmīgas sadarbības ar producentu apvienību “Virus Art” muzikālajā projektā “Tango Sin Quinto”. 2005. gadā Aija tiek uzaicināta piedalīties krāsainajā izrādē “Viva La Bomba” kopā ar Intaru Busuli, Uldi Marhilēviču un Laimi Rācenāju, 2006. gada nogalē piedalās ikgadējā, populārajā cabaret uzvedumā “Cabaret Allez” un 2007. gada janvārī - Raimonda Paula sadziedāšanās svētkos Arēnā Rīga. Aija Vītoliņa kā soliste ir piedalījusies pasaulslavenās Bernsteina Mesas uzvedumā, J. Lūsēna operā - melodrāmā “Agrā Rūsa”, muzikālajos uzvedumos “Cabaret plin plin”, “Cabaret Artelis” u.c. 2018. gadā, sadarbībā ar grupu “Tango Sin Quinto”, ir nācis klajā Aijas Vītoliņas pirmais solo albums “Klusums”.

Aicinām uz tikšanos mūzikā, sarunās un atklāsmēs. Smeldzes piepildītās un sirsnīgās melodijas sniegs baudījumu koncerta apmeklētājiem un dāvās harmoniju un enerģiju jaunam darba cēlienam.

 
Nav gaidāmo pasākumu