Jūrmalas Festivāls. Brodvejas mūziklu zelta izlase

 

Piedalās:

solisti Īans Virgo (Ian Virgo, Lielbritānija),

Demjans Hamblijs (Damian Humbley, Lielbritānija)

 Sāra Foksa (Sarah Fox, Lielbritānija),

Jūrmalas festivāla orķestris,

diriģents Roberts Pērviss (Robert Purvis, Lielbritānija).

Mūzikls radies Anglijā un pamatoti kļuvis par pasaulē iemīļotu žanru, kurā spraigi un aizkustinoši sižeti savijušies ar elpu aizraujošām dejām, patosu un emocionāli jaudīgu mūziku. Ne velti mūziklu komponisti radījuši skaistākās melodijas, ko Dzintaros izdziedās un izspēlēs pasaulē augstu vērtēti dziedošie aktieri, kuri savu meistarību kaldinājuši labākajās britu skolās. Viņi uzstājas gan Karaliskajā Alberta zālē, gan Londonas Barbican, gan Zalcburgas festivālā, gan Londonas Vestendas teātrī, kas līdz ar Ņujorkas Brodveju ir paša augstākā līmeņa mūziklu teātris angliski runājošajā pasaulē.

Solisti Īans Virgo (Ian Virgo, Lielbritānija)

Īens Virgo izglītību ieguvis Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Londonā. Viņš ir augstu novērtēts, daudzpusīgs dziedātājs un aktieris, kura skaistā tenora balss jūtas kā mājās gan uz skatuves, gan uz ekrāna. Slavenajā Vestendas teātrī viņš piedalījies “The Kissing Dance” izrādēs, kā arī atveidojis lomas populārajos mūziklos “My Fair Lady” un “Phantom of the Opera”. Līdzās skatuves un filmēšanās aktivitātēm viņš dziedājis Leonarda Bersteina “Mesas” atskaņojumos ar Londonas simfonisko orķestri prestižajā Barbican zālē. Atveidojis lomas Stīvena Spīlberga (Steven Spielberg) filmā “Band of Brothers”, filmā “Before the Fall”, kas 2016. gadā tika nominēta Oskaram kā labākā ārzemju filma, kā arī “Rise of the Footsolider” – vienā no visvairāk pārdotākajām filmām DVD formātā Apvienotajā Karalistē.

Sāra Foksa (Sarah Fox, Lielbritānija)

Sāra Foksa ir viena no spožākajām savas paaudzes britu dziedātājām, kura vienlīdz lieliski izpilda opermūziku, pasaules mūziku un mūziklus. Londonas Koventgārdena operā viņa dziedājusi Mikaēlu Žorža Bizē (Georges Bizet) operā “Karmena”, Cerlīnu Volfganga Amadeja Mocarta (Wolfgang Amadeus Mozart) operā “Dons Žuans”, kā arī citas operas lomas Zalcburgas, Eksanprovansas un Glainbornas festivālos. Viņa koncertējusi ar tādiem orķestriem kā Berlīnes filharmoniķi, Birmingemas simfoniskais orķestris, Concerto Cologne, Oslo filharmoniķi, Apgaismības laikmeta orķestris un citiem.

Demjans Hamblijs (Damian Humbley, Apvienotā Karaliste)

Demjans Hamblijs ir Lielbritānijā labi pazīstams austrāliešu aktieris un mūziklu zvaigzne, kuru Jūrmalas festivāla klausītāji ir iepazinuši iepriekšējo gadu Jūrmalas festivāla koncertos.

Diriģents Roberts Pērviss (Robert Purvis, Apvienotā Karaliste)

Diriģents Roberts Pērviss studējis kompozīciju Svētās Trīsvienības koledžā Londonā, kam sekoja koncertmeistara darbs Londonas laikmetīgās dejas kompānijā. Viņš sadarbojies ar daudziem pasaulē vadošajiem klasiskās dejas un muzikālo teātru horeogrāfiem kā Džilianu Linnu (Gillian Lynne), Robertu Kobanu (Robert Coban), Ronu Fīldu (Ron Field), Martu Greiemu (Martha Graham) un citiem. Diriģējis neskaitāmus iestudējumus slavenajā Vestendas teātrī Londonā, uzstājies Āzijā un Jaunzēlandē ar Brodvejas iestudējumu “The Secret Garden” un ar Londonas Palladium izrādi “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”. Sadarbojies ar vairākiem Itālijas opernamiem, kā Teatro Massimo Palermo, Teatro Verdi di Trieste un Teatro Lirico di Cagliari.

Jūrmalas festivāla orķestris

Koncerts 2 daļās.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu