ANDREJS OSOKINS UN IGAUNIJAS NACIONĀLAIS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS

Cienījamie apmeklētāji,

Saistībā ar aktuālās situācijas vīrusa “Covid-19” izplatību dēļ un līdz ar to ieviestajiem ceļošanas ierobežojumiem 14.martā plānotais koncerts "ANDREJS OSOKINS UN IGAUNIJAS NACIONĀLAIS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS" tiek pārcelts uz 27.augustu.

Iegādātās biļetes būs derīgas uz pārcelto koncerta datumu.

Gadījumā, ja izrāde atcelta, nauda par iegādātajām biļetēm, atbilstoši Patērētāju tiesību likumam, tiks atmaksāta. Kultūras ministrija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības biroju izstrādās regulējumu par kārtību, kādā tiks atlīdzināta par biļetēm uz atceltajiem pasākumiem iekasētā nauda.

Lūdzam būt saprotošiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai!

 

 

 

ANDREJS OSOKINS UN IGAUNIJAS NACIONĀLAIS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS

Andrejs Osokins, klavieres

Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris (ERSO)

Diriģents Kaspar Mänd

Programmā: R. Kangro Arcus, L. van Bēthovens Piektais klavierkoncerts un N. Rimskis-Korsakovs Šeherezade

Koncerts atklās Latvijas pianistu dzimtas – Trīs Osokinu rezidenci Koncertzālē “Cēsis”, kas ilgs visu 2020. gadu.

Atzīmējot Ludviga van Bēthovena 250. jubileju, programmā dzirdēsim viņa Piekto klavierkoncertu pianista Andreja Osokina interpretācijā. Andrejs ir Lielās mūzikas balvas laureāts un guvis atzinību pasaules nozīmīgākajos pianisma konkursos. Kritiķu vērtējumā viņam piemīt “hipnotizējoša personības pievilcība, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta”.

Savukārt koncerta krāšņākā pērle būs Nikolaja Rimska-Korsakova populārākais skaņdarbs – simfoniskā svīta Šeherezade, kas klausītājiem atklās Austrumzemju brīnumus, kurai iedvesmu komponists smēlies no arābu teiksmu cikla “1001 nakts pasakas”. Zināms, ka simfoniskajam darbam Rimskis-Korsakovs virknējis nevis veselas pasakas, bet savstarpēji nesaistītas epizodes, un pieņemts uzskatīt, ka sākuma tēma zīmē sultānu, savukārt populārais vijoles solo ir Šeherezades portrets. Otrā daļa piedāvā austrumu brīnumu tēlojumu un kaujas skatu. Trešajā daļā iztēlojamies mīlas ainas, savukārt ceturtajā daļā visai mežonīgu svētku svinēšanu pārtrauc vētra, kuras kulminācijā kuģis sašķīst pret klinti. Viļņi norimst, Šeherezades balss izdziest, sultāns iemieg.

 *Koncerta laikā ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem un nolūkā informēt sabiedrību par notikušo pasākumu var tikt veikta fotografēšana, video un/vai audio ieraksta veikšana. Minētās darbības tiek veiktas atbilstoši datu apstrādes prasībām. Iegūtais materiāls tiks apstrādāts bez atsevišķas personu izdalīšana, lai tieši vai netieši netiktu veikta fizisku personu identificēšana. Iegūtie materiāli var tikt publicēti un/vai translēti plašsaziņas līdzekļos, kā arī sociālajos tīklos internetā un izmantoti mārketinga materiālos. Jums ir tiesības lūgt neizmantot vai dzēst Jūsu personas datus – fotoattēlu, video vai audio ierakstu, kurā jūs esat fiksēts, rakstot mums uz e-pasta adresi: [email protected].

**Pasākumā pirmsskolas vecuma bērni netiek ielaisti. Darbosies Bērnu istaba.

 
Nav gaidāmo pasākumu