RAIMONDS PAULS un DAUMANTS KALNIŅŠ / TIKŠANĀS DAILĒ

8. februārī plkst. 16.oo koncertzālē LATVIJA izskanēs Mūzikas nama DAILE koncertprogramma “RAIMONDS PAULS un DAUMANTS KALNIŅS. TIKŠANĀS DAILĒ”.

Programmas “RAIMONDS PAULS un DAUMANTS KALNIŅS. TIKŠANĀS DAILĒ” pirmie koncerti 2018. gada nogalē izskanēja Mūzikas namā Daile. Jau strādājot pie jaunās programmas, Maestro to īpaši tika radījis solistam Daumantam Kalniņam. Koncerta pirmajā daļā Maestro Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš atskaņos jaunu dziesmu ciklu ar Ineses Zanderes vārdiem.
Koncerta otrajā daļā, kurā skanēs Maestro un Daumanta veidota dziesmu izlase ar latviešu dzejnieku vārdiem, muzicēs stīgu orķestris diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, kā arī pavadošo mūziķu sastāvs - Raimonds Macats, Oskars Sproģis un Artis Orubs.

"Pirmajā daļā būsim tikai divi, klavieres un balss. Uzrakstīju "jaunu padarīšanu" ar Zanderes dzejolīšiem un gribu paklausīties, kā skan. Daumants dzied ļoti daudzos koncertos. Viņš ir dziedājis arī dažas manas dziesmas, bet es jau sen gribēju ar viņu uztaisīt veselu programmu. Mēģināsim, kā pieņemts nopietnā koncertā, nodziedāt 12 jaunus meldiņus. Viņš ir ļoti muzikāls un profesionāls, ar viņu ir ļoti viegli sastrādāties," sadarbību vērtē Raimonds Pauls.

Koncerta otrajai daļai Daumants Kalniņš ar Raimondu Paulu atlasīja dažādus maestro "dziedamos gabalus" - sākot ar mūziklu “Māsa Kerija” un “Meža gulbji” skaņdarbiem. "Un, lai smukāk skanētu, piedalīsies diriģents Kaspars Ādamsons ar vienpadsmit stīdziniekiem. Lēnie meldiņi prasās pēc stīgu orķestra!”, saka maestro.

 
Nav gaidāmo pasākumu