RALLY ALŪKSNE 2020

Rallija sezona Latvijā un Baltijā sāksies ar ''Rally Alūksne'' (21.-22. februāris), kas šogad svinēs savu desmit gadu jubileju. Nesen rallija organizatori publiskoja pasākuma gidu, meklē www.lrc.lv.

"Rallija pirmajā dienā plānots aizvadīt trīs ātrumposmus, bet sestdien kopā paredzēti četri dažādi ātrumposmi, no kuriem trīs ies divas reizes, bet viens - vienu reizi. Ātrumposmi solās būt interesanti. Kā jau katru gadu, tad, liekot rallija maršrutu, cenšamies tajā iekļaut kādu vēl nebijušu ceļa posmu, kā arī pamainīt iepriekšējos ātrumposmus, lai nav vieni un tie paši ceļi katru gadu no vietas. Gribas, lai rallijs ir vairāk pēc stenogrammas braucams nevis pēc atmiņas,'' stāsta ''Rally Alūksne'' organizatori.

Ņemot vērā, ka ''Rally Alūksne'' apritēs desmit gadu jubileja, organizatori plāno rallija pirmajā dienā pirmo ātrumposmu aizvadīt uz ezera. ''Protams, lielākais jaunums ir vēlme uzrīkot ātrumposmu uz ezera. Tomēr desmit gadu jubileja, tāpēc gribas skatītājiem un sportistiem pasniegt kaut ko nebijušu. Taču, protams, viss būs atkarīgs no laikapstākļiem. Ir vajadzīgs gan sals, gan sniegs, jo tikai no riepām izlikt trasi ir neiespējami, tāpēc nepieciešams sniegs, ar kura palīdzību tad var izveidot trasi, izveidojot kupenas. Līdz ar to, vai šis ātrumposms notiks pa īstam, to uzzināsim vien īsi pirms rallija starta, vadoties pēc laikapstākļiem, jo, ja nebūs piemēroti apstākļi, tad šis posms nenotiks.

Organizatori atklāj, ka šāda ideja par šādu ātrumposmu esot bijusi jau iepriekš. ''Vienā gadā uz ezera jau bija pat izveidota trase, taču tad atnāca atkusnis un uz ledus bija ūdens. Par šādu posmu doma bijusi sen, bet ļoti gribētos, lai tas realizētos tieši šogad. Ja viss sanāks, kā plānots, tad sportistiem uzreiz pēc starta estakādes uz ezera būs neliels šova ātrumposms. Šis ātrumposms būs lieliska iespēja pilsētas iedzīvotājiem, kuri varbūt neplāno doties skatīties ralliju, redzēt gan atklāšanu, gan uzreiz arī pirmo ātrumposmu.''

Lai arī pieteikšanās rallijam vēl nav sākusies, organizatori atklāja, ka interese no sportistiem ir - zvana gan ārzemju, gan vietējie braucēji.

 
Nav gaidāmo pasākumu