Artūrs Skrastiņš un Latvijas Radio bigbends. Improvizācija un dzeja Ulda Stabulnieka mūzikā

ARTŪRS SKRASTIŅŠ UN LATVIJAS RADIO BIGBENDS. IMPROVIZĀCIJA ULDA STABULNIEKA MŪZIKĀ.

Uldim Stabulniekam radošajā dzīvē bija divas svarīgākās lietas - improvizācija un dzeja, tāpēc jaunajai koncertprogrammai ar viņa radīto mūziku dots nosaukums “Improvizācija Ulda Stabulnieka mūzikā”. 

Komponistam, dziesminiekam, koncertmeistaram radot mūziku, dzejas teksts ir bijis galvenais. Rakstot jaunas kompozīcijas, meistars dzeju tulkoja savā mūzikā. Ar to viņa darbi ir unikāli un katrai Ulda Stabulnieka dziesmai ir dubults iedarbības spēks.

Artūrs Skrastiņš un Latvijas Radio bigbends režisores Paulas Pļavnieces veidotajā koncertuzvedumā centīsies atainot ne tikai mākslinieka daiļradi, bet arī viņa dzīves gājumu. Programmā iekļauti gan zināmākie, gan arī mazāk populāri komponista darbi, kā “Tik un tā”, “Gan domāju, gan cerēju”, “Pa tramvaja sliedēm”, “Kā ūdens nemitīgs”, “Solījums”, “Mežs”, “Variācija nr. 4a”, “Marijas iela” u.c.

“Uldis bija izcils bards, dziesminieks, trubadūrs. Viņš ļoti jūtīgi un dziļi izjuta dzeju. Viņa autori - Čaks, Jānis Rokpelnis, Knuts Skujenieks, Māra Zālīte, es,” - stāsta dzejnieks Leons Briedis.

Iestudējumā:

Artūrs Skrastiņš

Latvijas Radio Bigbends

Muzikālais vadītājs - Kārlis Vanags

Režisore - Paula Pļavniece

Koncerta producents - Mūzikas nams Daile, Anda Zadovska Informācija: [email protected] www.dailesnams.lv

Koncertprogrammas pirmatskaņojums 2021. gada 1. februārī

 

Atgādinām, ka Ministru Kabineta noteikumi paredz, apmeklējot iekštelpu pasākumus, iepriekš veikt biļešu personalizāciju, ko ātri un viegli var izdarīt Biļešu Paradīzes vietnē: https://www.bilesuparadize.lv/lv/person

 Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Atrodoties pasākuma norises vietā, Jūs apliecināt, ka esat informēts/a un Jums nav iebildumu, ka tiekat iekļauts/a audio vizuāla materiāla izveidē par pasākumu.

Pasākumu pulcēšanās un norises laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi.

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.

Apmeklējot šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā; - respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.


 
Nav gaidāmo pasākumu