28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. MARIA MENDES & MICHAEL PIPOQUINHA

Jau 28. reizi Liepājā uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, dāvājot neaizmirstamus klasiskās, džeza, modernās un vokālās mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā. Spožie diriģenti Gintars Rinkevičs, Jurģis Cābulis un Atvars Lakstīgala, Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends, dziedātājas Maija Kovaļevska un Maria Mendeša, virtuozi Mišaels Pipokiņa un Karels Dohnals, pianisti Armands Ābols un Vilems Lačumija, Ērika Ešenvalda Saksofonkoncerta pasaules pirmatskaņojums ar Oskara Petrauska solo, Rīgas kamerkora AVE SOL vīri un Orests Silabriedis piecos koncertos “Lielā dzintara” Lielajā zālē un Dzintara Jurgelaiša kamerzālē. Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

Maria Mendeša ir portugāļu dīva ar plašu muzikālo interešu loku – viņa teicami jūtas džezā, glāsmaini dzied popmūziku un māk savai dzidri skanīgajai balsij piešķirt arī fadu smeldzīgumu. Mendeša uzstājusies Ņujorkas leģendārajā Blue Note Jazz Club, viņai uzgavilējusi Montrē džeza festivāla publika. Portālā All About Jazz teikts: “Mendeša skaidri parāda, ka viņai absolūti nekas nav jāpierāda.”

Mišaels Pipokiņa, kurš Latvijā viesojies vairākkārt, jau pusaudža gados ar savu tehniski meistarīgo spēli apbūra tūkstošus sava videokanāla sekotāju visā pasaulē, un tagad šis brazīļu jauneklis ir uz pasaules slavas sliekšņa. Mišaela spēlē ir Brazīlijas ritmu daudzkrāsainība, unikāla slepu jeb plaukstspēles tehnika un mežonīgi grūvi. The Standard Bank Jazz Festival sauc šo brīnumpuisi par sensacionālu.

Liepājas koncertā klausīsimies mūziku no Portugāles un Brazīlijas, priecāsimies par Marias un Mišaela skatuvisko saspēli un baudīsim Latvijas Radio bigbenda programmu Tribute to Jaco, kas tapusi sadarbībā ar Mišaelu un veltīta leģendārajam džeza basistam Džako Pastoriusam.

Maria MENDEŠA / balss (Portugāle)

Mišaels PIPOKIŅA / basģitāra (Brazīlija)

Latvijas Radio Bigbends (mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags)

 

--

Cita informācija:

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, invalīdiem, pensionāriem – 2,-EUR
  • Goda Ģimenes kartes īpašniekiem - 50%

NB.  Apmeklējot koncertu, jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

 
Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam netiek ielaisti.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos , iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā (Ieejas biļetes). Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai Biļešu Paradīzes kasēs un  koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, vai e-pastu [email protected]. Citiem apmeklētājiem lūdzam iegādāties sēdvietas nevis ieejas biļetes!

Uz koncertu varat ierasties jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz mūsu rīkotajiem koncertiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru  pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš to saskaņojot ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Pasākuma laikā var tikt veikta Liepājas Simfoniskā orķestra rīkota filmēšana un/vai fotografēšana. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un/vai filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos un reklāmas materiālos. Visas tiesības uz šādiem materiāliem un to izmantošanu pieder Liepājas Simfoniskajam orķestrim, kurš var tos izmantot pēc saviem ieskatiem jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, tai skaitā komerciālos nolūkos, (piemēram, DVD izdošanā), bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijas par iepriekš minēto apmeklētājam.

 

www.liepajassimfoniskais.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu