28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. FESTIVĀLA ATKLĀŠANAS KONCERTS

Jau 28. reizi Liepājā uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, dāvājot neaizmirstamus klasiskās, džeza, modernās un vokālās mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā. Spožie diriģenti Gintars Rinkevičs, Jurģis Cābulis un Atvars Lakstīgala, Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends, dziedātājas Maija Kovaļevska un Maria Mendeša, virtuozi Mišaels Pipokiņa un Karels Dohnals, pianisti Armands Ābols un Vilems Lačumija, Ērika Ešenvalda Saksofonkoncerta pasaules pirmatskaņojums ar Oskara Petrauska solo, Rīgas kamerkora AVE SOL vīri un Orests Silabriedis piecos koncertos “Lielā dzintara” Lielajā zālē un Dzintara Jurgelaiša kamerzālē. Atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

Festivāla atklāšanas koncertā – divas simfoniskas kaprīzes. Jūras virsnieks Rimskis-Korsakovs piedāvā plaša vēriena spāniskus ritmus, savukārt viņa tautietis Čaikovskis atjauno zaudēto dzīvesprieku saulainajā Romā, un viņa mundro kaprīzi rotā itāļu tautasdziesmas.

Līdzās šiem 19. gadsimta šedevriem Ravela Klavierkoncerts Solmažorā sniedz 20. gadsimta pēckara Eiropas dzirkstošo vitalitāti, un lieliski, ka šajā spilgtajā neganta prieka opusā solists būs tieši Francijā dzimušais Vilems Lačumija. Par Lačumiju franču presē teikts, ka viņu apbūrušas fejas. Vissarežģītākos laikmetīgās mūzikas paraugus pianists padara aizraujošus kā detektīvromānus, un viņa saikne ar klausītājiem ir maģiska.

Visubeidzot jaundarbs – Ērika Ešenvalda Koncerts saksofonam un orķestrim “Arktikas vīzijas. Jūra”. Daudzviet pasaulē zināmais latviešu meditāciju meistars un virtuozais ainavists labi pazīstams ar ziemeļu dabu, viņa “Liepājas koncerts” bija veltīts arktiskās nakts burvībai. Jaundarbā Ešenvalds pievērsies ziemeļu jūras skarbajiem plašumiem, pār kuriem kā mirdzošs debesu raksts vīsies Oskara Petrauska neatkārtojami skaistā saksofonskaņa.

 

Vilems LAČUMIJA / klavieres (Francija)

Oskars PETRAUSKIS / saksofons

Gintars RINKEVIČS / diriģents

Liepājas Simfoniskais orķestris

Programmā:

Nikolajs RIMSKIS - KORSAKOVS  - „Spāņu kapričo” op. 34

Moriss RAVELS -  Koncerts klavierēm un orķestrim Solmažorā

Pēteris ČAIKOVSKIS -  „Itāļu kapričo”

Ēriks EŠENVALDS - „Arktikas vīzijas:Jūra" (pasaules pirmatskaņojums)

 

--

Cita informācija:

Atlaides:

  • Skolēniem, studentiem, invalīdiem, pensionāriem – 2,-EUR
  • Goda Ģimenes kartes īpašniekiem - 50%

NB.  Apmeklējot koncertu, jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

 
TIEK IZMANTOTA PAPLAŠINĀTĀ SKATUVE, TĀDĒĻ REALITĀTĒ 5.RINDA IR 1.SKATĪTĀJU RINDA!!!
Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam netiek ielaisti.

Apmeklētājiem ratiņkrēslos , iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā (Ieejas biļetes). Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai Biļešu Paradīzes kasēs un  koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, vai e-pastu [email protected]. Citiem apmeklētājiem lūdzam iegādāties sēdvietas nevis ieejas biļetes!

Uz koncertu varat ierasties jau stundu pirms pasākuma sākuma. 

Biļetes uz mūsu rīkotajiem koncertiem jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana ieeja zālē tiek pārtraukta. 
Koncertzāles apmeklētājiem ir pienākums pirms ieiešanas zālē izslēgt mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus. 

Apmeklētajiem ir aizliegts lietot un izmantot fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru  pasākuma laikā. Fotografēšana, filmēšana un audio ieraksta veikšana ir pieļaujama tikai profesionāliem mērķiem, iepriekš to saskaņojot ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Pasākuma laikā var tikt veikta Liepājas Simfoniskā orķestra rīkota filmēšana un/vai fotografēšana. Iegādājoties biļeti uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un/vai filmēts, ka viņa attēls var tikt izmantots filmās, fotogrāfijās, audiovizuālajos ierakstos un reklāmas materiālos. Visas tiesības uz šādiem materiāliem un to izmantošanu pieder Liepājas Simfoniskajam orķestrim, kurš var tos izmantot pēc saviem ieskatiem jebkuros plašsaziņas līdzekļos reklāmas nolūkos vai citam mērķim, tai skaitā komerciālos nolūkos, (piemēram, DVD izdošanā), bez jebkādas atlīdzības vai kompensācijas par iepriekš minēto apmeklētājam.

 

www.liepajassimfoniskais.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu